Vormsel

Vormselviering was magnifiek!

Bisschop Van Burgsteden omschreef de laatste vormselviering, zaterdag 6 mei 2019 in zijn slotwoord als magnifiek. Bij deze viering, met drie priesters en muzikale ondersteuning van ons jongerenkoor Joko, waren 300 personen aanwezig. Op een mooi versierd priesterkoor met bloemstukken van tulpen konden alle 21 vormelingen hun teksten voordragen.

Hoogtepunt was natuurlijk het toedienen van het H. Vormsel door de bisschop of pater. Eén voor één kwamen de vormelingen naar voren met hun ouders en/of peetouders. Dat de peetouders ook mee naar voren konden komen was dit jaar nieuw. Deze vraag was in de voorbereiding gesteld door ouders met “roots” uit andere landen. Het Vormsel is immers een bevestiging van de Doop.

Centraal thema in de viering was: “ik ben je naaste!”. Christen zijn is dus ook als Christus doen. De vormelingen hadden zelf kinderkleding verzameld voor de Kinderkledingbank Stede Broec e.o. Dit was achterin de kerk verzameld.
De collecte voor dit doel bracht € 352,21 op.

De viering werd afgesloten met een lied gezongen door de vormelingen en Joko o.l.v. kapelaan Pawel op zijn gitaar. En na bijna 90 minuten klonk het “lang zullen ze leven”. Intussen hebben de vormelingen ook de gezellige afsluitende avond gehad met een zelfgemaakt buffet. De waardering voor het traject en viering was groot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s