Activiteiten Inschrijvingen


 

Geplande activiteiten : (Klik erop om het te lezen)
07 Juli 2019: Lutherse Kerk 250 jaar
07 Juli 2019: Openstelling Kerk Lutjebroek (Uitstelling Allerheiligste de monstrans)
13-17 Juli 2019: Tienerkamp BreakOut Available
14 juli 2019: Afscheidsviering Pater Peelen en Loes Kuin
25 aug. 2019: Beleef Uganda
27 sep- 04 okt: Reis naar Italië: St. Nicolaas, Padre Pio en Petrus & Paulus
19-27 okt 2019: I’ll push you camino
27 okt 2019: Afscheid Pater Peelen
Div. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?
Div. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes? 2

Lutherse Kerk 250 jaar

Op 2 juli 1769 werd de Lutherse Kerk op de Ramen 4 ingewijd. Dit prachtige gebouw bestaat nu 250 jaar en heeft ook al die jaren als kerk gefunctioneerd.
Dit is reden tot grote dankbaarheid. Om dit heugelijke feit te gedenken nodigen wij u uit voor een viering op zondag 7 juli a.s.

De viering zal bestaan uit twee orgelconcerten door Rieuwert Blok en Mark Heerink op het beroemde Pieter Müller orgel, dat ook al bijna 250 jaar lang de godsdienstige oefeningen in de kerk ondersteunt en stimuleert. Tussen de beide orgelconcerten door is er een receptie waarin wij onder het genot van een hapje en een drankje op ongedwongen wijze met elkaar onze vreugde over dit heugelijke jubileum tot uitdrukking kunnen brengen.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur Welkom in de kerk
14.05 – 14.35 Orgelconcert door Rieuwert Blok
14.35 – 15.30 Receptie
15.30 – 16.00 Orgelconcert door Mark Heerink

Beide organisten staan borg voor een boeiend programma waarin op oorspronkelijke wijze muziek uit de tijd van Luther ten gehore zal worden gebracht.
Wij hopen dat wij met vele donateurs, kerkleden en andere belangstellenden dit jubileum mogen vieren.
Uiteraard is de toegang gratis. Wij hopen ook u op 7 juli te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet, Stichting Behoud Lutherse Kerk Hoorn
Kerkenraad van de Evangelisch Lutherse Gemeente Hoorn

Terug naar boven

Openstelling Kerk Lutjebroek (Uitstelling Allerheiligste de monstrans)

Tienerkamp BreakOut Available

Klik hier om Aan te melden


Terug naar boven

Druk, druk, druk! Iedereen heeft het druk. Agenda’s vullen zich razendsnel. Met het mooie weer van de afgelopen dagen kijkt men uit naar de zomer en dus ook de zomervakantie. De eerste vakanties worden zo links en rechts al geboekt. Vandaar dat wij alle tienerwerkers en tieners op de hoogte willen brengen van de data voor het tienerkamp BreakOut; 13-17 juli gaat het gebeuren! Wij hopen dat we met net zo’n grote groep of misschien nog wel een grotere groep een geweldig kamp mogen beleven. Nodigt u uw tieners ook uit?

Het lijkt soms alsof het leven een aaneenschakeling van activiteiten is. Ben je beschikbaar voor jouw vrienden, familie en God? Ben jij Available? Tijdens het tienerkamp BreakOut aankomende zomer kijken we naar Maria. Zij stelde zich voor God beschikbaar om moeder te worden van Jezus. Ze leert ons hoe je available kunt zijn, bang mag zijn en mag vertrouwen op God. Ontdek samen met leeftijdsgenoten in een week vol sport, spel, gebed en creativiteit wie God voor jou kan zijn!

Wat: Tienerkamp BreakOut 2019!
Voor wie: 12-15 jarigen
Waar: Julianaklooster, Heiloo
Wanneer: 13-17 juli 2019
Prijs: €85,- info@jongbisdomhaarlem.nl

Terug naar boven


Afscheidsviering Pater Peelen en Loes Kuin

Afscheidsviering Pater Peelen en Loes Kuin
Zondag 14 juli a.s. om 10.00 uur
Thema van de viering:
Dankbaarheid

Pater Peelen vertrekt uit onze Parochie

Pater Peter is hier op 4 september 2005 geïnstalleerd en heeft dus 14 jaar in Grootebroek lief en leed met zijn parochianen gedeeld, bruidsparen getrouwd, jubilea gevierd, maar ook veel parochianen begeleid naar het laatste einde. Op onze scholen De Uilenburcht en De Hussel was hij elke maand bij de hoogste klassen om te vertellen over het geloof, wat zeer gewaardeerd werd.

Afgelopen 4 november heeft hij hier in onze kerk zijn jubileum gevierd, waarbij hij o.a. herdacht dat hij 40 jaar Jezuïet is. Op 14 juli is het de laatste keer dat hij de Eucharistie bij ons viert, daarna gaat hij fietsen als vakantie en vertrekt dan naar Delft.

Loes Kuin-Kersten stopt als koster

Loes is al “eeuwenlang” onze koster. Zij is al jarenlang actief in onze kerk. Niet alleen als koster maar ook als lid van de gezinsviering, organisator van de bloemengroep, eigenlijk is ze er altijd. Ook als wij het niet weten!

Vroeg de kerkdeur open, zorgen dat de kerk warm is in de winter. Als er een cd gedraaid wordt bij een avondwake of uitvaart, dan gaat zij met de mensen van te voren al bekijken of en hoe het kan. We konden altijd een beroep op haar doen, wij zijn haar daar ook heel dankbaar voor.
Maar nu is ze toe aan wat vrije tijd voor haarzelf en Ewald en de kinderen, dat heeft ze dik verdiend.

Het gemengd koor en Together zullen samen de muziek verzorgen.
Na de viering is er gelegenheid om koffie/thee te drinken en nog een praatje te maken.

Werkgroep bijzondere vieringen
Riet Broersen en Ria Botman

Terug naar boven


Beleef Uganda

Sinds 2010 kom ik regelmatig in Uganda om te helpen maar ook vanwege de schoonheid van de natuur/wildlife en de aanstekelijke lach van de Ugandese medemens.
Het land heeft mijn “hart geraakt” en op een gegeven moment besloot ik dit gevoel met anderen te delen.

In 2016 ben ik voor het eerst met een groep van 14 mensen naar Uganda afgereisd en hun enthousiasme heeft ertoe geleid om het begin 2019 te herhalen.
Deze keer waren het in totaal 24 mensen die in 2 groepen op reis gingen….. maar met elkaar in Kampala en Entebbe in 3 verschillende kerken hebben gezongen. En weer was het een beleving die het hart raakte. Omdat wij behalve op safari ook in scholen en ziekenhuizen zijn geweest hebben wij niet alleen tranen van vreugde en plezier maar soms ook tranen van ontroering en verdriet gedeeld.

Het was een reis die ons hele mens-zijn weerspiegelt in al zijn facetten. Door het samen vieren met onze Afrikaanse collega’s, met hun temperament en enthousiasme in de kerk, werd ook onze gelovige beleving gesterkt en als vanzelf groeide het idee om de viering in onze regio te herhalen om ook u hiervan te laten genieten.

Indien u het leuk vindt, met ons in gevoel en gedachten mee te gaan naar Uganda om een snufje van hun levenswijze op te pikken …. nodigen wij u van harte uit op

25 augustus om 10.00 uur in de St. Martinus kerk van Bovenkarspel.

Mede met behulp van de beamer kunnen wij u meenemen in een wereld die zo anders is dan de onze maar waar het mens-zijn elkaar nog voelbaar verbindt.

Met een hartelijke groet,
Ulrike de Kuiper (parochie Grootebroek)

Terug naar boven


Reis naar Italië: St. Nicolaas, Padre Pio en Petrus & Paulus

Voor het najaar is een mooie reis voorzien, waarbij we bijzondere bedevaartplaatsen bezoeken: Bari en San Giovanni Rotondo (in Zuid-Italië) en Rome. De relieken van St. Nicolaas worden bewaard in Bari, een stad in ’t hakje van Italië, waar de kerk een bedevaartplaats is voor katholieke en orthodoxe christenen. In San Giovanni Rotondo heeft de kapucijner pater Pio (van Pietrelcina) vele jaren gewoond en gewerkt. Eind september 1968 overleed hij er. Al bij leven werd Padre Pio als heilig gezien – in 2002 door de Kerk heilig verklaard – en jaarlijks bezoeken vele duizenden zijn graf. Rome is de stad waar rond het jaar 67 de apostelen Petrus en Paulus de marteldood stierven. Petrus werd gekruisigd en begraven op de Vaticaanse heuvel en Paulus werd onthoofd en begraven aan de Via Ostiense. Twee grote basilieken – meer dan het bezoeken waard – markeren deze graflocaties.

Bedevaartprogramma
Op vrijdag 27 september vliegen we van Amsterdam naar Bari, met ’s middags een bezoek aan het ‘hakje’ van Italië. Op 28 september zijn we de hele dag in Bari zelf en bezoeken we de basiliek waar Sint Nicolaas begraven ligt. Zondag 29 en maandag 30 september zijn we in het heiligdom van Padre Pio. We vieren de eucharistie aan het altaar waar padre Pio dagelijks de Mis opdroeg, overwegen de kruisweg en bezoeken zijn graf. Op dinsdag 1 oktober maken we de reis van Zuid-Italië naar Rome, met een tussenstop in Manopello (heiligdom S. Volto), waar een doek met het gezicht van Jezus wordt bewaard. In Rome bezoeken we de graven van de apostelen Petrus en Paulus. Uiteraard ontmoeten we ook paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie op de woensdagmorgen. Ook bezoeken we de Scavi (bijzondere opgravingen met het graf van Petrus), het Vaticaans Museum en de Friezenkerk. Op vrijdag 4 oktober vliegen we van Rome naar Rotterdam. Na aankomst brengt een touringcar ons terug naar Noord-Holland.

Meer informatie?
Deze bedevaart wordt georganiseerd door de reisorganisatie VNB (www.vnb.nl) onder nummer IT1902. Folders en inschrijfformulieren zijn via uw parochie verkrijgbaar, via de VNB of de reisleiders:
• Dea Broersen (06-25021417 | dea.broersen@gmail.com);
• pastoor Eugène Jongerden (06-51265724 | ejongerden68@hotmail.com)
• pastoor Eric van Teijlingen (06-13716464 | pastoor.van.teijlingen@gmail.com).

Terug naar boven


I’ll push you camino

Nieuwsbericht/persbericht
Naar aanleiding van de mail die VNB in mei aan alle parochies in Nederland stuurde heeft de Martinusparochie in Cuijk een bericht op haar website geplaatst over I’ll push you camino.
Deze hele speciale belevingsreis is voor pelgrims die anders nooit een Camino-reis zouden kunnen maken.

———————————————————
“Altijd al een keer de Camino willen ervaren, maar is dat gezien je fysieke beperktheid onmogelijk… Dan is dit jouw kans!”

De Camino voor zorgpelgrims
Als je gezond van lijf en leden bent kun je kiezen om de Camino te voet, te paard of met de fiets af te leggen maar als je beperkt bent in je mobiliteit, is de Camino zonder hulp van derden niet altijd voor je weggelegd.

Samen naar Santiago de Compostella
De Stichting VNB wil tijdens een 9-daagse tocht, van 19 t/m 27 oktober 2019, de tocht naar Santiago de Compostela mogelijk maken voor mobiel-gehandicapten. Dat wordt gerealiseerd met een team van jongeren en mantelzorgers. Samen gaan zij ervoor zorgen dat een zorgpelgrim met beperkte mobiliteit de Camino kan afleggen.
Dagelijks bepalen zij samen welke afstand (tot ±15 km) er per dag kan worden afgelegd. Mocht onderweg blijken dat het toch iets te ver zou zijn, dan is er een bus ter plekke die hen ophaalt.

Link naar het artikel op de website van de Martinusparochie en Cuijk;
Link

Link naar het artikel op de website van Ultreia 90, nieuwsbrief van pelgrims naar Santiago de Compostella.
Link

Contact met VNB
Informatie over deze reis: Link
VNB 073-681 81 11
Ruud.fokker@vnb.nl

of
Roosmarie Manders, marketing en sales: roosmarie.manders@vnb.nl 073-681 81 25
Ivonne van de Kar, beleidsmedewerker: ivonne.vandekar@vnb.nl 073-681 81 14

Terug naar boven


Afscheid Pater Peelen

DAG LIEVE MENSEN!
De titel geeft nu wel heel letterlijk mijn afscheid aan. Er zijn de laatste maanden nogal wat parochianen die me vertellen dat ze het jammer vinden dat ik afscheid neem. Ik zeg dan altijd: Gelukkig maar, want je had ook kunnen zeggen: Blij dat ie eindelijk weg is. Maar alle gekheid; het is voor ons allemaal, zeker ook voor mij, niet makkelijk geweest om deze stap te zetten. Wanneer ik door was gegaan, had het mijn gezondheid gekost. Het is namelijk uiterst belangrijk in dit ambt om je religieuze/spirituele vrijheid te kunnen behouden in je werk. En die dreigde behoorlijk aangetast te worden. Velen begrijpen dat ook en geven me groot gelijk deze nieuwe stap in mijn leven te nemen. De consequentie van deze stap is wel dat ik dan ook moet verhuizen. Mijn overste heeft me dat gevraagd en me tegelijkertijd een nieuwe zending gegeven op een aantal middelbare scholen die de jezuïeten ooit hebben gesticht. Er is daar weer behoefte aan religieuze invulling. Hoe dat moet worden ingevuld, ga ik na mijn fiets vakantie met hen bespreken. Mijn nieuwe woonplaats wordt trouwens Delft! Aan het woonhuis wordt nu gewerkt.

En dan kwam daar tussendoor ook nog het overlijden van mijn vader. Op 14 juni is hij naar mijn moeder gegaan. Ik had het voorrecht de laatste week van zijn leven voor hem te mogen zorgen. Zeer intensief; maar ook vol gezamenlijke herinneringen en humor. En dan kom je daarna ook in de afwikkelingen terecht. Maar dat hoort er allemaal bij. Ik hoor het van velen. Langs deze weg wil ik de velen danken die me in die periode hebben bemoedigd en me een kaartje hebben gestuurd. Dat was echt heel verwarmend.

En dan ga ik aanstaande maandag een huurauto ophalen in Amsterdam, waarmee ik in twee dagen naar de Poolse grens rij, met mijn fiets achterin. Daar nog een stukje met de trein en dan begint het tweede deel van mijn fietstocht door Polen, Litouwen, Letland, Estland en Rusland (tot Sint Petersburg). Daar bezoek ik het graf van de vermoorde tsarenfamilie. En God fietst hopelijk weer met me mee zittend op mijn bagagedrager. Dan kunnen we onderweg weer gezellig met elkaar praten. Mijn hoofd zal weer leeg waaien en de zon zal mijn lichaam verwarmen en ik zal weer vele lieve mensen ontmoeten.
En ik heb nu ruim de tijd. Namelijk acht weken. Ik zal via onze regiocoördinator Anne-Marie onderweg wat van me laten horen via een zogenaamde app. De parochies moeten zelf maar weten of ze het leuk vinden er iets van te plaatsen. Het laatste weekend (13 en 14 juli) zal ik nog voorgaan in de parochies Enkhuizen en Grootebroek, waar kort stil gestaan wordt bij mijn vertrek. Het echte afscheid voor alle regioparochianen vindt plaats op zondag 27 oktober in de jaarlijkse regioviering en dit jaar is dat: Enkhuizen.

In een apart artikeltje zal ik nog vermelden wie mij eventueel gaat opvolgen. Maar dat weet ik op dit moment nog niet.
Heel hartelijk bedankt voor jullie fantastische inzet en vriendschap. Dat zal ik nooit vergeten en neem ik in mijn hart mee naar Delft.
Pater Peter

Terug naar boven


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?

West-Friese Lourdes Vliegreis 2019

Dé West-Friese Lourdes Vliegreis 2019 (26-sep t/m 1 okt) telt 60 deelnemers en is daarmee volgeboekt!
Op de voorbereidingsbijeenkomst op woensdag 4 september – in de protestantse kerk te Hoogkarspel – vindt (her)kennismaking plaats, wordt praktische informatie verstrekt en kan men met alle vragen terecht. Ca. 10 dagen voor vertrek verstuurt VNB de reisbescheiden, vluchtnummers en definitieve reistijden.
Voor het thuisfront zijn de vluchtnummers en vliegtijden rond de dag van heen- en terugreis te vinden op NOS-Teletekst (pag. 768 1/7 en 2/7 Maastricht Airport) en op internet http://www.maastrichtairport.nl

Alle vliegplaatsen in dé West-Friese Lourdes Vliegreis 2020 zijn al gereserveerd… Wilt u in 2021 (eind september) met ons mee? U kunt zich nu al aanmelden bij Harry Vet ham.vet@quicknet.nl / 0228-514040.

Terug naar boven


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes? 2

Wilt U dit jaar ook met onze Lourdes-groep mee naar Lourdes!
Dat kan…. Er zijn nog een paar plaatsen in de bus van 29 mei t/m 6 juni.
Een bedevaartreis per bus is een bedevaart met een toeristisch tintje.
We bezoeken Banneux en ook Nevers waar Bernadette opgebaard ligt in haar schrijn.
Opstapplaats in Haarlem.

De vliegreis van 31 mei is volgeboekt maar U kunt nog mee met de vliegreis van
6 t/m 11 september. Het vliegtuig vertrek vanaf Maastricht Airport, maar vanuit Haarlem wordt het vervoer geregeld naar Maastricht

De Lourdes¬groep Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert al meer dan 20 jaar, in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim bus- en vliegreizen naar Lourdes.

De reizen worden begeleid door een ervaren reisleidster.
Er gaan vrijwilligers en verzorgsters mee die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. B.v. het dragen van de koffer en het duwen van de rolstoel.
De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond.
Deelnemers die extra zorg nodig hebben kunnen in het zorghotel Accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het ‘Huis voor de Pelgrim’.

Tijdens de bedevaart naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën.
Voor aanvullende informatie, brochure en opgave belt U met:
Joke Hoekman T. 013 – 5216701 M.06-42347729
Wilma Caiffa M.06-12157507 (na 18.00 uur)
Diaken Philip Weijers M. 06-53887641
Bezoek ook onze website http://www.lourdes-groep.nl,

Terug naar boven

Advertenties