Activiteiten Inschrijvingen


 

Geplande activiteiten : (Klik erop om het te lezen)
19 Mei 2019: RKJ Volleybaltoernooi
19 Mei 2019: Taizé-viering in Koepelkerk Hoorn
19 Mei 2019: Open Kloosterdag Vogelenzang met Faith
26 Mei 2019: Oecumenische Viering in het Martinuscollege
01 Jun 2019: 40 MM Venhuizen
02 Jun 2019: Gratis Mozart in Octaaf in Hoorn
06 Jun 2019: MISSIONARY SCHOOL Inspiratiesessie 6 juni: Sneakers en Stolas
13-17 Juli 2019: Tienerkamp BreakOut Available
23-27 Aug 2019: Banneux 23-27 Aug 2019
27 sep- 04 okt: Reis naar Italië: St. Nicolaas, Padre Pio en Petrus & Paulus
Div. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?
Div. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes? 2


Banneux 2019

Terug naar boven


RKJ Volleybaltoernooi

De strijd der strijden in katholiek Nederland barst op zondag 19 mei weer los. Neem samen met jouw tiener- of jongerengroep deel aan het RKJ Volleybaltoernooi. Een toernooi waarbij we als meer of minder katholieke jongeren doen wat elke jongere doet. Haal die sportkleren maar uit de kast en ga de strijd aan!

Het volleybaltoernooi vindt plaats in Sporthal De Tas en De Bocht in Leidschendam en duurt van 13:00 – 18:00 uur. Natuurlijk is dit toernooi naast een leuk sportief evenement ook hét moment om kennis te maken met katholieke tieners en jongeren vanuit heel Nederland. Tussen de wedstrijden is er voor de sportieve en minder sportieve katholiek de gelegenheid om nieuwe contacten aan te gaan.

Je kunt je vanaf nu aanmelden door te mailen naar rkjvolleybaltoernooi@gmail.com. Ook voor vragen kun je bij dit mailadres terecht! Kosten voor deelname zijn €35,- per team, waarbij een team uit minimaal 6 personen bestaat waarvan in ieder geval 2 meisjes. Er zal daarbij een apart wedstrijdschema zijn voor tieners en jongeren, zodat iedereen tegen leeftijdsgenoten speelt.

Wat: RKJ Volleybaltoernooi
Wie: 12-30 jaar
Waar: Sporthal De Tas en De Bocht, Leidschendam
Hoe laat: 13:00-18:00 uur

Terug naar boven


Taizé-viering in Koepelkerk Hoorn op zondagavond 19 mei

Op zondagavond 19 mei a.s. organiseert Taizé West-Friesland weer een viering in de Koepelkerk in Hoorn.
Aanvang 19:30 uur. Vanaf 19:00 uur is eenieder die belangstelling heeft van harte welkom.

Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld.
Vóór de viering zijn we stil in onszelf en na afloop is er gelegenheid tot ontmoeten onder het genot van een kopje thee.
Goed idee: neem zelf een herbruikbare beker mee.

Liederen die we zingen op 19 mei a.s. zijn te vinden op onze website. http://www.taizéwestfriesland.com

Wat is een Taizé-viering?
Een meditatieve Taizé-viering is een korte viering van circa 50 minuten, met weinig gesproken woord, twee stiltes en veel zang. De essentie: rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken, te danken voor wat geschonken is, te bidden voor wat je wenst, je angsten van je af te laten glijden. Geen lange teksten, geen gepreek, maar zingen, meditatie en korte gebeden.
Hoewel er stoelen genoeg zijn, kun je ook op de grond zitten. Kussens zijn aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook een bidkrukje meenemen.

Liederen centraal
Kenmerkend voor de Taizé-gemeenschap zijn de liederen. Het zijn korte liederen die meestal vele malen achter elkaar gezongen worden. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt, en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen.

Wat is Taizé?
In de Bourgogne in Frankrijk ligt het dorpje Taizé waar de broedergemeenschap jaarlijks vele duizenden mensen ontvangt. Het plaatsje is een wereldberoemde pleisterplaats van oecumenisch ingestelde, vooral jonge christenen. De gemeenschap van Taizé bestaat inmiddels 77 jaar telt een honderdtal broeders uit bijna dertig landen. Er zijn vele mogelijkheden om over het geloof te praten, je te verdiepen en te praten over maatschappelijke thema’s. In de loop der tijd zijn steeds meer jongeren naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de vieringen en de ontmoetingen. Jaarlijks wordt er ook een Europese ontmoeting georganiseerd in een steeds wisselende stad.

Volg Taizé West-Friesland op de gelijknamige Facebookpagina en op de website http://www.taizewestfiesland.nl Email: taizewestfriesland@gmail.com

Terug naar boven


Open Kloosterdag Vogelenzang met Faith

Terug naar boven


Oecumenische Viering in het Martinuscollege

Voor het 6de jaar houden wij een OECUMENISCHE VIERING waarbij alle geloofsgemeenschappen in Stede Broec betrokken zijn.

Omdat dit een mooie gedachte is, laten we het jaarlijks terugkeren en dat doen we op
zondag 26 mei a.s. om 10.00 uur in het Martinus College

Het wordt een laagdrempelige viering waarbij iedereen welkom is of je nu aangesloten bent bij een geloofsgemeenschap of niet, het maakt allemaal niet uit, het is voor iedereen.

Vooraf zal de Band van het Leger des Heils spelen, aansluitend daaraan volgt de viering die voorgegaan zal worden door de voorgangers van de verschillende geloofsgemeenschappen en muzikaal begeleid door de Band van het Leger des Heils en een muziekgroep van de WEG.
Voor de kinderen wordt een programma gemaakt waar zij aan mee kunnen doen.
Na de viering is er gelegenheid om even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Wees allemaal welkom bij deze viering met het thema:

MET OPEN ARMEN

Iets unieks in onze gemeente Stede Broec

Terug naar boven


40 MM Venhuizen zaterdag 1 juni 2019

De 46e editie van de 40MM
1 juni – Het is bijna zover!

Beste lezers,
Op zaterdag 1 juni organiseren we voor de 46e keer de 40MM, onze sponsorwandeltocht voor vele projecten in de minder ontwikkelde landen. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen, zo hebben alle inwoners van Venhuizen, Oosterleek, Wijdenes, Schellinkhout en Hem de 40MM informatie krant reeds ontvangen, met informatie over de routes, wandeltips en veel meer!
Feestelijkheden dit jaar.

Voor alle wandelaars zou het extra leuk zijn als er langs de route zoveel mogelijk vlaggen hangen en / of andere feestelijke uitingen te zien zijn. U kunt de routes ook vinden op http://www.40mm.nl. Daarnaast word het zeer gewaardeerd als u een toilet ter beschikking kunt stellen, water uitdeelt of wellicht een prullenbak bij uw pad wilt zetten.

Natuurlijk ook zelf lopen! Ga zelf ook de uitdaging aan om samen met uw kinderen / kleinkinderen vrienden of vriendinnen mee te wandelen. Er zijn verschillende routes met variërende afstanden (al vanaf 4 km). Gun jezelf een mooie dag waar de medemens centraal staat en met uw sponsorgeld kunnen wij weer vele projecten ondersteunen!

Inschrijf formulieren zijn via de website http://www.40mm.nl verkrijgbaar en overal waar een raambiljet met – Hier inschrijfformulier 40MM – hangt (€3,00). Zorg daarnaast voor een groot aantal sponsoren om zo een mooie bijdrage te kunnen leveren!

Tot ziens op 1 juni bij de 40MM, de leukste sponsorwandeltocht van West-Friesland.

Bestuur van 40MM


Gratis Mozart in Octaaf in Hoorn

Op zondag 2 juni zingen zo’n 150 mensen liederen van Mozart in het kerkelijk centrum Het Octaaf in Hoorn. Het zijn 5 koren uit West-Friesland en Hoorn, die allemaal gedirigeerd worden door Margreet Drijver.

Het repertoire bestaat niet alleen uit de populaire Nocturnes, maar ook andere bekende en minder bekende nummers.
Pianobegeleiding door Gerda Veen en een intermezzo op het kerkorgel van Edwin Hinfelaar en violiste José van de Bovenkamp.

De toegang is GRATIS en ook koffie of thee na afloop is gratis! Wel is er een deurcollecte voor de gemaakte onkosten.
Aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur.
Het Octaaf is in de J.D. Pollstraat 1, 1623 LM in Hoorn.

Terug naar boven


MISSIONARY SCHOOL Inspiratiesessie 6 juni: Sneakers en Stolas


Jonge mensen, ook in de Kerk, lopen rond met goeie plannen, ideeën of dromen die de moeite waard zijn voor ons als Kerk. Deze jongeren willen we verzamelen en de kans geven door ze samen te brengen in een team om hun droom waar te maken. Een droom die de eeuwen oude boodschap op een jonge manier verder brengt naar een nieuwe generatie. Een start-up. Het is de manier van werken onder een jonge generatie is onze maatschappij. Dus ook in onze Kerk.

Hun start-up in uw parochie
Tijdens acht weekenden van de Missionary School werken jongeren in teams hun eigen plannen uit. Naast de geloofsvorming is er elke weekend ook tijd voor de start-up. Tijdens het proces analyseren en testen ze hun ideeën uit. Uiteindelijk pitchen deze teams hun plannen aan parochies in ons bisdom en wordt het beste plan op een kansrijke locatie uitgewerkt.

U moet zelf beginnen
Is uw parochie toe aan een start-up voor het jongerenwerk? Het begint bij uzelf, want jongeren komen niet vanzelf naar u toe! Breng het in gesprek bij de pastores en maak er met elkaar tijd voor vrij! Krijgen jongeren geen prioriteit binnen uw parochie? Dan is het onmogelijk om te bouwen aan de toekomst van uw gemeenschap. Deze tijd vraagt om uw creativiteit en de wil om buiten uw kerkelijke netwerk zichtbaar te zijn als gelovige en parochie.

Jongeren die verandering willen
Kent u ze ook, jongeren die de wereld willen veranderen? Die weten hoe het beter kan en die verlangen naar nieuwe wijn in nieuwe zakken. U kunt ze op weg helpen door ze naar de Missionairy School te verwijzen, daar zijn ze verzekerd van een luisterend oor en krijgen ze handvatten om hun dromen te verwezenlijken. Ze kunnen meedoen aan een start-up of zich laten inspireren. De Missionary school is het missieplatform voor jongeren om hun ideeën kwijt te kunnen, zonder dat ze meteen ergens aan vast zitten.

Jongeren met dromen en ideeën voor de Kerk die naar ruimte zoeken om die concreet te maken, kunnen contact opnemen met het jongerenpastoraat van het bisdom.
info@themissionaryschool.nl | 023-5112635 | http://www.themissionaryschool.nl

Inspiratiesessie 6 juni: Sneakers en Stola’s
Jongeren kunnen proeven aan deze nieuwe manier van veranderen! Ervaren hoe het is om hun idee om te zetten in een start-up door deel te nemen aan de inspiratiesessies Sneakers en stola’s. Een paar avonden per jaar nodigen we jonge wereldverbeteraars uit om hun verhaal te vertellen. Daarnaast is er ook een inleiding van een priester of religieuze en doen we een korte brainstorm met de ideeën die jongeren zelf hebben. De avond eindigt met een borrel en vindt plaats in een gezellig café.
Tijd: 19.30-22.00 uur
Locatie: Schreierstoren (Prins Hendrikkade 94-95, Amsterdam, nabij Nicolaasbasiliek)

Zie ook bij berichten het stuk over Missionary school

Terug naar boven


Tienerkamp BreakOut Available

Klik hier om Aan te melden


Terug naar boven

Druk, druk, druk! Iedereen heeft het druk. Agenda’s vullen zich razendsnel. Met het mooie weer van de afgelopen dagen kijkt men uit naar de zomer en dus ook de zomervakantie. De eerste vakanties worden zo links en rechts al geboekt. Vandaar dat wij alle tienerwerkers en tieners op de hoogte willen brengen van de data voor het tienerkamp BreakOut; 13-17 juli gaat het gebeuren! Wij hopen dat we met net zo’n grote groep of misschien nog wel een grotere groep een geweldig kamp mogen beleven. Nodigt u uw tieners ook uit?

Het lijkt soms alsof het leven een aaneenschakeling van activiteiten is. Ben je beschikbaar voor jouw vrienden, familie en God? Ben jij Available? Tijdens het tienerkamp BreakOut aankomende zomer kijken we naar Maria. Zij stelde zich voor God beschikbaar om moeder te worden van Jezus. Ze leert ons hoe je available kunt zijn, bang mag zijn en mag vertrouwen op God. Ontdek samen met leeftijdsgenoten in een week vol sport, spel, gebed en creativiteit wie God voor jou kan zijn!

Wat: Tienerkamp BreakOut 2019!
Voor wie: 12-15 jarigen
Waar: Julianaklooster, Heiloo
Wanneer: 13-17 juli 2019
Prijs: €85,- info@jongbisdomhaarlem.nl

Terug naar boven


Reis naar Italië: St. Nicolaas, Padre Pio en Petrus & Paulus

Voor het najaar is een mooie reis voorzien, waarbij we bijzondere bedevaartplaatsen bezoeken: Bari en San Giovanni Rotondo (in Zuid-Italië) en Rome. De relieken van St. Nicolaas worden bewaard in Bari, een stad in ’t hakje van Italië, waar de kerk een bedevaartplaats is voor katholieke en orthodoxe christenen. In San Giovanni Rotondo heeft de kapucijner pater Pio (van Pietrelcina) vele jaren gewoond en gewerkt. Eind september 1968 overleed hij er. Al bij leven werd Padre Pio als heilig gezien – in 2002 door de Kerk heilig verklaard – en jaarlijks bezoeken vele duizenden zijn graf. Rome is de stad waar rond het jaar 67 de apostelen Petrus en Paulus de marteldood stierven. Petrus werd gekruisigd en begraven op de Vaticaanse heuvel en Paulus werd onthoofd en begraven aan de Via Ostiense. Twee grote basilieken – meer dan het bezoeken waard – markeren deze graflocaties.

Bedevaartprogramma
Op vrijdag 27 september vliegen we van Amsterdam naar Bari, met ’s middags een bezoek aan het ‘hakje’ van Italië. Op 28 september zijn we de hele dag in Bari zelf en bezoeken we de basiliek waar Sint Nicolaas begraven ligt. Zondag 29 en maandag 30 september zijn we in het heiligdom van Padre Pio. We vieren de eucharistie aan het altaar waar padre Pio dagelijks de Mis opdroeg, overwegen de kruisweg en bezoeken zijn graf. Op dinsdag 1 oktober maken we de reis van Zuid-Italië naar Rome, met een tussenstop in Manopello (heiligdom S. Volto), waar een doek met het gezicht van Jezus wordt bewaard. In Rome bezoeken we de graven van de apostelen Petrus en Paulus. Uiteraard ontmoeten we ook paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie op de woensdagmorgen. Ook bezoeken we de Scavi (bijzondere opgravingen met het graf van Petrus), het Vaticaans Museum en de Friezenkerk. Op vrijdag 4 oktober vliegen we van Rome naar Rotterdam. Na aankomst brengt een touringcar ons terug naar Noord-Holland.

Meer informatie?
Deze bedevaart wordt georganiseerd door de reisorganisatie VNB (www.vnb.nl) onder nummer IT1902. Folders en inschrijfformulieren zijn via uw parochie verkrijgbaar, via de VNB of de reisleiders:
• Dea Broersen (06-25021417 | dea.broersen@gmail.com);
• pastoor Eugène Jongerden (06-51265724 | ejongerden68@hotmail.com)
• pastoor Eric van Teijlingen (06-13716464 | pastoor.van.teijlingen@gmail.com).

Terug naar boven


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?

“Maar wat mij het meest ontroerde was de grote kruisweg die mij persoonlijk diep raakte, mede door de lezingen, gedichten en verhalen van Jules en enkele mensen uit de groep.”
(Deelnemer West-Friese Lourdes Vliegreis 2018).

Dé West-Friese Lourdes Vliegreis 2019 – 26 september t/m 1 oktober – kent een goed gevuld programma met ruimte voor bezinning én gezelligheid. We verzorgen rondleidingen over het Heiligdom en in het stadje Lourdes. U kunt deelnemen aan diverse vieringen zoals de lichtprocessie, handoplegging en de viering in de Grot. Heel speciaal is ieder jaar weer de eigen gebedsdienst van de groep West-Friesland. Een excursie naar de Pyreneeën staat ook op het programma. Op woensdag 12 juni a.s. is er in Hoogkarspel een informatie- en kennismakingsavond; de deelnemers ontvangen twee weken van te voren de uitnodiging met agenda.

Het tarief van de 6-daagse vliegreis – 3-sterrengroepshotel, vol pension – is € 899,00 exclusief reis- en annuleringsverzekering, voor het 4-sterrenzorghotel (voor hen die zorg en/of verpleegkundige hulp nodig hebben, alsook voor degenen die moeilijk lopen en/of staan en geen rolstoelduwer hebben) € 999,00. Toeslag eenpersoonskamer € 150,00 resp. € 200,00. Het busvervoer naar en van Maastricht Airport is gratis! Wanneer deelname om financiële redenen een probleem is kan een beroep worden gedaan op een aantal fondsen; er hoeft geen enkele pelgrim om financiële redenen thuis te blijven! Schroom niet om voor informatie contact op te nemen met
Harry Vet ham.vet@quicknet.nl / 0228-514040 of
Roosmarie Manders (bureau VNB) roosmarie.manders@vnb.nl / 073-6818125.

Dé West-Friese Lourdes Vliegreis heeft inschrijfadressen in 22 plaatsen maar ook van buiten de regio zijn mensen welkom!
Voor Grootebroek: Ria Botman Zesstedenweg 289 0228-511501

Werkgroep West-Friese Lourdes Vliegreis 2019:
Pastor Mariet Vet 0228-514040, Alie Braas 0229-217139, Maria Braas 06-53741031,
Ans Spruit 0229-591719, Harry Vet 0228-514040 (coördinator).

Terug naar boven


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes? 2

Wilt U dit jaar ook met onze Lourdes-groep mee naar Lourdes!
Dat kan…. Er zijn nog een paar plaatsen in de bus van 29 mei t/m 6 juni.
Een bedevaartreis per bus is een bedevaart met een toeristisch tintje.
We bezoeken Banneux en ook Nevers waar Bernadette opgebaard ligt in haar schrijn.
Opstapplaats in Haarlem.

De vliegreis van 31 mei is volgeboekt maar U kunt nog mee met de vliegreis van
6 t/m 11 september. Het vliegtuig vertrek vanaf Maastricht Airport, maar vanuit Haarlem wordt het vervoer geregeld naar Maastricht

De Lourdes¬groep Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert al meer dan 20 jaar, in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim bus- en vliegreizen naar Lourdes.

De reizen worden begeleid door een ervaren reisleidster.
Er gaan vrijwilligers en verzorgsters mee die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. B.v. het dragen van de koffer en het duwen van de rolstoel.
De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond.
Deelnemers die extra zorg nodig hebben kunnen in het zorghotel Accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het ‘Huis voor de Pelgrim’.

Tijdens de bedevaart naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën.
Voor aanvullende informatie, brochure en opgave belt U met:
Joke Hoekman T. 013 – 5216701 M.06-42347729
Wilma Caiffa M.06-12157507 (na 18.00 uur)
Diaken Philip Weijers M. 06-53887641
Bezoek ook onze website http://www.lourdes-groep.nl,

Terug naar boven

Advertenties