Activiteiten Inschrijvingen


 

Geplande activiteiten : (Klik erop om het te lezen)

03-04 Nov 2018: Uitnodiging jubileumviering Pater Peelen
10 Nov 2018: Netwerkbijeenkomst doodswens van jongeren
10 Nov 2018: Gezinsviering Sint Maartenviering
10 Nov 2018: Geanne van Soelen zingt Huub Oosterhuis
13-20 Nov 2018: Nederlandse Dagen in Israël in november 2018
17-18 Nov 2018: Nationale jongerencollecte
27 Nov – 02 dec 2018: Met diaken Rob Mascini naar Rome
Geen vaste datum: Stichting Eggo van Egmond
25-27 Jan 2019: Wereldjongerendagen@home!
27 Mrt – 03 Apr 2019: Met diaken Rob Mascini naar het Heilig Land

Terug naar boven


Uitnodiging jubileumviering Pater Peelen op 3 en 4 november 2018

In het weekend van 3 en 4 november vier ik een aantal jubilea tegelijk. Namelijk:
 50 jaar Scouting
 40 jaar Jezuïet
 12,5 jaar pastoor/administrator

Voorzitters van de parochieraden, parochieraadsleden en parochianen in de parochies Enkhuizen, Bovenkarspel, Grootebroek, Lutjebroek, Hoogkarspel en Venhuizen in regio West-Friesland ZO!
zijn van harte uitgenodigd om dat mee te maken in een van beide kerkdiensten met na afloop een receptie:
Op 3 november om 19.00 uur in de Xaveriusparochie, Kwakerspad 3 in Enkhuizen.
Op 4 november om 10.00 uur in de Johannes de Doper parochie, Zesstedenweg 158 in Grootebroek.
Met hartelijke groeten en hopelijk tot dan
Pater Peter Peelen sj

Terug naar boven


Netwerkbijeenkomst doodswens van jongeren

Op zaterdag 10 november wordt er vanuit het jongerenpastoraat van Bisdom Haarlem-Amsterdam een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor pastoraalwerkenden, vrijwilligers en geïnteresseerden in het werken met jongeren binnen en rond de kerk. Het thema van deze dag is: ‘Maak doodswens van jongeren bespreekbaar’.
Het begint om 10:30 uur in de parochie van de St. Urbanuskerk te Duivendrecht en eindigt om 14:00 uur. Lunch wordt verzorgd.
Annelies van Pelt van GGZ De Hoop zal de hoofdspreker zijn deze dag en als kinder- en jeugdpsycholoog vertellen hoe deze jongeren met een doodswens herkend kunnen worden en hoe hier op gereageerd zou moeten worden. Eenzaamheid, depressie en het hebben van een doodswens zijn onder jongeren een groeiend probleem. Veel jongeren kennen wel iemand in hun vriendenkring die een doodswens heeft. Daarom is het van groot belang dat dit thema bespreekbaar wordt gemaakt.
Tijdens de netwerkbijeenkomst is er naast het inhoudelijke deel de mogelijkheid om ervaringen binnen het jongerenwerk uit te wisselen. Tevens worden nieuwe ontwikkelingen binnen het jongerenpastoraat van het bisdom en materialen voor het tiener- en jongerenwerk gepresenteerd.

Aanmelden kan tot 6 november op: mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Terug naar boven


Gezinsviering Sint Maartenviering

We hebben dan een Sint Maartenviering, waarbij we met het kinderkoor Happy Kids
Sint Maartenliedjes zingen en het verhaal van Sint Maarten vertellen.

Wij hopen alle kinderen met hun mooi verlichte lampions te zien in onze kerk.

Na afloop is er natuurlijk iets lekkers.

Terug naar boven


Geanne van Soelen zingt Huub Oosterhuis

Ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Huub Oosterhuis, organiseert de West-Friese Ekklesia een bijzondere liederavond op dinsdagavond 13 november 2018 in de Protestantsekerk, Raadhuisstraat 15, 1687 AH te Wognum.

De dichter theoloog Huub Oosterhuis laat zich inspireren door Bijbelse teksten voor zijn liederen. Zij zijn een grote inspiratiebron voor velen en vormen het hart van de vieringen van de West-Friese Ekklesia. Geanne van Soelen zal de liederen van Huub Oosterhuis zingen en wordt begeleid door Dick Grasman aan de piano.
Geanne en Dick werken samen rond de liederen van Huub Oosterhuis. De liederen zijn gegroepeerd in vijf thema’s en worden ingeleid door Kees Kok.

De liederenavond begint om 20:00 uur.
De kerk is open om 19.15 uur.
De toegang bedraagt € 10,00.
Info: www.westfrieseekklesia.nl of bestellen via 06-10875975 (17.00 tot 19.00 uur).

Kaarten reserveren op naam via:
maretty@hetnet.nl ,
tim.zaal@hotmail.com en 06-10875975
Kaarten betalen door geldbedrag over te maken aan:
Stichting West-Friese Ecclesia
NL13ABNA0574975780
o.v.v. liederenavond Huub Oosterhuis 85 jaar (13-11-2018)

Terug naar boven


Nederlandse Dagen in Israël in november 2018

Iedere zondag horen we in de viering in de kerk verhalen uit de Bijbel. Ze spelen zich in en om het Heilig Land af. Het is de ervaring van iedere pelgrim naar Israël dat deze verhalen meer gaan betekenen, meer kleur krijgen na een bezoek aan al die plaatsen waar deze verhalen zich afspelen. Treedt daarom samen met ons in de voetsporen van Jezus… We bezoeken onder andere locaties rond het Meer van Galilea, waar Jezus predikte en wonderen verrichtte, en de plaats bij de rivier de Jordaan, waar Jezus is gedoopt. Vier samen met ons in de openlucht op de Berg van de Zaligsprekingen en loop de Via Dolorosa mee, de weg die Jezus aflegde voorafgaand aan zijn kruisiging.

Beleef, ervaar, voel en bezoek de hoogtepunten in dit fascinerende land Israël, dat wij kennen uit vele Bijbelverhalen. Gaat u mee? Voor de stilte van de woestijn en het varen over het Meer van Galilea. Voor de Bijbelse plaatsen Bethlehem, Nazareth, Kana, Kafarnaüm en Jeruzalem. Of de unieke locaties als Massada en Qumran, de Klaagmuur en het Tempelplein in het oude centrum van Jeruzalem. Het staat allemaal op het programma, evenals drijven op de Dode Zee.

Op drie momenten zijn we samen met tussen de 800 à 1000 Nederlanders tijdens de Nederlandse Dagen: een Eucharistie op de Berg van de Zaligsprekingen, Mariavespers in de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth, aan de oever van de Jordaan bij Qasr El Yahud en bij een Eucharistieviering in Bethlehem. Het thema voor de komende Nederlandse Dagen is shalom, Hebreeuws voor ‘vrede’, salam in het Arabisch.

Deelnemen?
De reis is van 13-20 november en wordt georganiseerd door de VNB-reisorganisatie (www.vnb.nl) onder nummer IS1822.

De reisleiders zijn:
Dea Broersen (06-25021417; dea.broersen@gmail.com);
pastoor Eugène Jongerden (06-51265724; ejongerden68@hotmail.com)
pastoor Eric van Teijlingen (06-13716464; pastoor.van.teijlingen@gmail.com).
Informeer u bij hen, vraag een folder aan en schrijf u in. Folders zijn ook verkrijgbaar achter in de kerk.
Op vrijdag 15 juni (15.00-17.00 uur) is er een informatiemiddag in de H. Agathakerk (Breestraat 95, Beverwijk). Aanmelding is niet nodig.

Terug naar boven


Nationale jongerencollecte

Ieder jaar houdt de Rooms Katholieke Kerk in Nederland in het derde weekend van november de nationale jongerencollecte. In het weekend van 17 en 18 november 2018 is het weer zover. Dan wordt er in heel Nederland gecollecteerd voor landelijke jongerenprojecten én voor het jongerenwerk in het eigen bisdom. Ook onze parochie doet mee! Voor de ontwikkeling, voortgang en toekomst van jongerenprojecten in het bisdom en op nationaal niveau is brede financiële steun noodzakelijk. Kansrijke voorbeelden in ons bisdom zijn de bisdombedevaarten naar Rome en Assisi, maar ook de tienerkampen in Heiloo. Door deze activiteiten voelen jongeren zich gesterkt in hun geloof. Een kansrijk voorbeeld op hoger niveau zijn de Wereldjongerendagen (WJD). De ervaring om er als jongere niet alleen voor te staan, maar deel uit te maken van een wereldkerk zorgt iedere editie van de WJD voor enthousiasme, verdieping en waardevolle ontmoetingen. In januari 2019 vindt de WJD plaats in Panama. Er is geld nodig om al deze activiteiten te kunnen organiseren. Uw financiële steun is daarvoor noodzakelijk, maar betekent ook een morele steun in de rug. Katholieke jongerenactiviteiten laten de continuïteit van de Kerk zien. Dankzij uw gift kunnen we samen het geloof doorgeven aan een volgende generatie.

Dus geef gul op zaterdag 17 en zondag 18 november!
Terug naar boven


Met diaken Rob Mascini naar Rome

27 nov t/m 2 dec 2018 (Rome)
27 mrt t/m 3 april 2019 (Heilig Land)

Voor wie mij niet kent: ik ben diaken Rob Mascini van het bisdom Haarlem-Amsterdam.
In het komende seizoen ga ik met kleine groepen mensen weer op zoek naar de wortels van ons geloof. Het zullen weken zijn van bezinning en bedevaart, maar ook van ontmoeting met elkaar en ontmoeting met de eerste Christenen in Rome en in het Heilig Land.
In Rome zullen we ons laten inspireren door de oudste afbeeldingen van ons geloof. Het zijn prachtige mozaïeken en eeuwenoude fresco’s. Zij getuigen ervan hoe de zorg voor mensen de Christenen kenmerkte. Deze zorg is er niet alleen de oorzaak van dat de kerk in de eerste eeuwen zo snel kon groeien. Het is ook de basis geworden voor onze westerse beschaving. Zo zal deze reis zeker ook een bezinning zijn op ons eigen geloof in de kerk en de maatschappij van vandaag.
Natuurlijk zullen we de paus ontmoeten en zullen we de eucharistie vieren in de Friezenkerk. We dwalen door de oude straatjes van de stad. We bezoeken de grote monumenten. En ik breng u naar de plekjes waar de gewone toeristen niet komen, het huisje van Petrus, zijn graf diep onder de Sint Pieter, prachtige onbekende kerkjes en pleintjes. En natuurlijk rusten we uit op de terrasjes van de stad. Meer info vindt u op de website van Drietour http://www.drietour.nl/rob-mascini-rome
Voor de Romereis kunt u een inschrijfformulier aanvragen bij a.kammeraat@drietour.nl
of bij robmascini@gmail.com

Ook kunt u mee naar het Land van de Bijbel…!
Een boeiende en gevarieerde reis van 8 dagen naar Israël. Dé manier om in goed gezelschap in korte tijd veel te zien van dit mooie land. We bezoeken natuurlijk de heilige plaatsen Jeruzalem en Nazareth. Ook gaan we gaan naar het meer van Tiberias, de berg Thabor en zullen we drijven op de Dode zee.
We gaan het land zien waar we zo vaak over gehoord hebben: het land van de aartsvaders en de profeten, van Johannes de Doper, Maria en de apostelen. We treden in de voetsporen van Jezus zelf. We zullen ter plaatse de Bijbelverhalen lezen en ons geloof verdiepen.
Het zal een kleine groep worden (min. 15 en max. 25 mensen).
We vliegen rechtstreeks met EL AL. Op basis van volpension gaat de reis ca. €1700,– kosten. De definitieve reissom zal in oktober bekend zijn.
Vooraf zal er voor de reizigers een informatiebijeenkomst gehouden worden.
U kunt zich al voorlopig inschrijven, zodat u zeker weet dat u een plekje heeft. Dit kan voor Israël op http://www.drietour.nl/mascini.
Pas in oktober als de reissom definitief bekend is, wordt de voorlopige inschrijving omgezet in een definitieve boeking. Tot die tijd zit u er dus nog niet aan vast.

Nadere info voor beide reizen:
Pastorale begeleiding: Pastor Rob Mascini (023-5291484) robmascini@gmail.com
Zijn inzet is ongehonoreerd, er is geen winstoogmerk. De reizen zijn pastoraal van opzet. Kijkt u ook op zijn website http://www.romereizen.one

De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep.
Uw reis wordt verzorgd door de christelijke reisorganisatie Drietour https://www.drietour.nl/
Voor al uw zakelijke vragen kunt u daar terecht bij
de heer Arie Kammeraat a.kammeraat@drietour.nl 0031 88 3100563 (voor Rome)
Mevr. Annemieke Collet a.collet@drietour.nl 0031 88 3100566 (voor het H.Land)

Pastor Rob Mascini

Terug naar boven


Stichting Eggo van Egmond

De abdijwinkel en kaarsenmakerij samen zijn in een stichting ondergebracht en heet nu voortaan ‘Stichting Eggo van Egmond’. De stichting is opgericht door de abdij en zij is daar ook de bestuurder van. Deze nieuwe bedrijfsvorm maakt het mogelijk om bijvoorbeeld subsidies aan te vragen t. b. v. educatieve en/of culturele projecten omdat een stichting dan ook geen winstoogmerk als doel heeft.

De naam Eggo is een oud-Egmondse naam. Eggo leefde in de 7e/8e eeuw en is een vriend geweest van onze patroon de heilige Adelbert. Zoals Adelbert en Eggo ten dienste stonden van het volk, zo ook het doel van onze abdij en abdijwinkel nl. getuigen van ons geloof in God, in Jezus Christus als Redder van de wereld. Met het evangelie als richtlijn leven wij een leven toegewijd aan God ten dienste van kerk en samenleving. De abdijwinkel/kaarsenmakerij is een venster van ons monastieke leven.

Activiteitenomschrijving

De activiteiten van onze winkel en kaarsenmakerij, van de Stichting Eggo van Egmond dus, richten zich op:

De productie van- en de handel in kaarsen, liturgische artikelen, aanverwante producten en aardewerken, alsmede de detailhandel in monastieke en religieuze artikelen. Verder leggen wij ons erop toe om de samenleving ook te ondersteunen in het bevorderen van het geestelijk leven. Denk aan onze boekhandel met veel geestelijke literatuur, lezingen en cursussen die worden gegeven, rondleidingen, geestelijke gesprekken et cetera.

Informatiebijlage

De informatie die u in de bijlage vindt heb ik samen met onze medewerkers en medebroeders opgesteld. Het betreft lezingen die zullen plaatsvinden de komende maanden, alsook van de nieuwe boeken die wij u willen aanbevelen, en een ‘top 10 meest gelezen’ boeken van de maand. U hebt een verkorte versie daarvan gekregen, een uitgebreidere versie met onze artikelen zoals paaskaarsen, gelegenheidskaarsen, dompelkaarsen, doopsel/vormsel materiaal etc. komt voor het einde van deze maand.

Natuurlijk bent u bij ons van harte welkom, alleen, met uw gezel of met een groep om de winkel te bezoeken, om een dienst bij te wonen in de kerk of gewoon om te genieten van de stilte en rust van de omgeving. Ik spreek u heel graag mocht u vragen hebben.

Een gezegende voortzetting van de veertigdagentijd en opgang naar Pasen.
namens de monniken, medewerkers en vrijwilligers,
Broeder Steve Purperhart
Bestuurslid van de Stichting Eggo van Egmond

Terug naar boven


Wereldjongerendagen@home!

Is Panama geen optie? Beleef de Wereldjongerendagen dan mee vanaf Ameland! Van 25 tot en met 27 januari 2019 wordt er een parallelweekend gehouden met de titel WJD@home!
Het thema van deze WJD is: “Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38). Paus Franciscus benadrukt dat Maria met haar geloof, moed en durf een voorbeeld is voor jongeren en de Kerk. Dus aarzel niet en meld je aan.
• 25 januari Vertrek boot Holwerd naar Ameland: 18:00 uur.
• 27 januari Vertrek boot Ameland naar Holwerd: 17:00 uur.

Aanmelden? Mail je naam, adres, telefoon¬nummer en eventuele bijzonderheden naar info@jongkatholiek.nl.

• Leeftijd: jongeren van 16 tot 30 jaar.
• Kosten: € 75,=Mochten de kosten een probleem opleveren, neem dan contact op met jouw bisdom. Je kunt het bedrag overmaken op rekening¬nummer NL11 INGB 0002784498 t.n.v. ‘Secretariaat RK Kerk¬genootschap’ te Utrecht onder vermelding van ‘Home 2019’.
• Aanmelden kan tot 20 december 2018.
Terug naar boven


Met diaken Rob Mascini naar het Heilig Land

27 nov t/m 2 dec 2018 (Rome)
27 mrt t/m 3 april 2019 (Heilig Land)

Voor wie mij niet kent: ik ben diaken Rob Mascini van het bisdom Haarlem-Amsterdam.
In het komende seizoen ga ik met kleine groepen mensen weer op zoek naar de wortels van ons geloof. Het zullen weken zijn van bezinning en bedevaart, maar ook van ontmoeting met elkaar en ontmoeting met de eerste Christenen in Rome en in het Heilig Land.
In Rome zullen we ons laten inspireren door de oudste afbeeldingen van ons geloof. Het zijn prachtige mozaïeken en eeuwenoude fresco’s. Zij getuigen ervan hoe de zorg voor mensen de Christenen kenmerkte. Deze zorg is er niet alleen de oorzaak van dat de kerk in de eerste eeuwen zo snel kon groeien. Het is ook de basis geworden voor onze westerse beschaving. Zo zal deze reis zeker ook een bezinning zijn op ons eigen geloof in de kerk en de maatschappij van vandaag.
Natuurlijk zullen we de paus ontmoeten en zullen we de eucharistie vieren in de Friezenkerk. We dwalen door de oude straatjes van de stad. We bezoeken de grote monumenten. En ik breng u naar de plekjes waar de gewone toeristen niet komen, het huisje van Petrus, zijn graf diep onder de Sint Pieter, prachtige onbekende kerkjes en pleintjes. En natuurlijk rusten we uit op de terrasjes van de stad. Meer info vindt u op de website van Drietour http://www.drietour.nl/rob-mascini-rome
Voor de Romereis kunt u een inschrijfformulier aanvragen bij a.kammeraat@drietour.nl
of bij robmascini@gmail.com

Ook kunt u mee naar het Land van de Bijbel…!
Een boeiende en gevarieerde reis van 8 dagen naar Israël. Dé manier om in goed gezelschap in korte tijd veel te zien van dit mooie land. We bezoeken natuurlijk de heilige plaatsen Jeruzalem en Nazareth. Ook gaan we gaan naar het meer van Tiberias, de berg Thabor en zullen we drijven op de Dode zee.
We gaan het land zien waar we zo vaak over gehoord hebben: het land van de aartsvaders en de profeten, van Johannes de Doper, Maria en de apostelen. We treden in de voetsporen van Jezus zelf. We zullen ter plaatse de Bijbelverhalen lezen en ons geloof verdiepen.
Het zal een kleine groep worden (min. 15 en max. 25 mensen).
We vliegen rechtstreeks met EL AL. Op basis van volpension gaat de reis ca. €1700,– kosten. De definitieve reissom zal in oktober bekend zijn.
Vooraf zal er voor de reizigers een informatiebijeenkomst gehouden worden.
U kunt zich al voorlopig inschrijven, zodat u zeker weet dat u een plekje heeft. Dit kan voor Israël op http://www.drietour.nl/mascini.
Pas in oktober als de reissom definitief bekend is, wordt de voorlopige inschrijving omgezet in een definitieve boeking. Tot die tijd zit u er dus nog niet aan vast.

Nadere info voor beide reizen:
Pastorale begeleiding: Pastor Rob Mascini (023-5291484) robmascini@gmail.com
Zijn inzet is ongehonoreerd, er is geen winstoogmerk. De reizen zijn pastoraal van opzet. Kijkt u ook op zijn website http://www.romereizen.one

De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep.
Uw reis wordt verzorgd door de christelijke reisorganisatie Drietour https://www.drietour.nl/
Voor al uw zakelijke vragen kunt u daar terecht bij
de heer Arie Kammeraat a.kammeraat@drietour.nl 0031 88 3100563 (voor Rome)
Mevr. Annemieke Collet a.collet@drietour.nl 0031 88 3100566 (voor het H.Land)

Pastor Rob Mascini

Terug naar boven

Advertenties