Activiteiten Inschrijvingen


 

Geplande activiteiten : (Klik erop om het te lezen)
24 Feb 2019: Taizé-viering
10 Mrt 2019: Faithtalk
16 Mrt 2019: Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor
31 Mrt 2019: Tienerdag InVisible zondag 31 maart 2019
27 Mrt – 03 Apr 2019: Met diaken Rob Mascini naar het Heilig Land
07 Apr 2019: Eerste Heilige Communie 2019
03-07 Mei 2019: Banneux 03-07 Mei 2019
23-27 Aug 2019: Banneux 23-27 Aug 2019
Dive. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?


Taizé-viering

Ook in 2019 organiseert Taizé West-Friesland weer een aantal vieringen, afwisselend in Westwoud en in Hoorn.
De eerste viering van dit jaar vindt plaats op zondag 24 februari a.s. in Westwoud.
Locatie: PKN-kerk aan de Dr Nuijensstraat 24. Aanvang 19:30 uur.
Vanaf 19:00 uur is eenieder die belangstelling heeft van harte welkom.

Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Vóór de viering zijn we stil in onszelf en na afloop is er gelegenheid tot ontmoeten in de consistorie van de kerk.
Hoewel er stoelen genoeg zijn, kun je ook op de grond zitten. Kussens zijn aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook een bidkrukje meenemen.

Volg Taizé West-Friesland op de gelijknamige Facebookpagina en op de website http://www.taizewestfiesland.nl Email: taizewestfriesland@gmail.com

Terug naar boven


Faithtalk


Ben jij tussen de 18 en 30 jaar?
Opzoek naar verdieping? Sociaal contact met andere jongeren?

Verdiepende avonden aan de hand van de catechismus waarbij ook een fijne sociale cultuur centraal staat. Mogelijkheid om open je vragen stellen en interactief met elkaar te verdiepen.

We gaan beginnen met een kennismakingsavond op 10 februari 2019. Hier kunnen we met elkaar kennismaken en ook samen kijken naar een mooie invulling van de avonden. Er staan hapjes en drankjes op het menu van deze avond. Het vind plaats in de drie tulpen.
Achterom 24a, 1621 KV Hoorn van 19.00 – 20.00 uur.

Pastoor Samuel Marcantognini, Kapelaan Mario Agius en pastor Maciej Gradski zullen de avonden begeleiden, en kunnen verdieping geven.

Na de kennismaking zijn de volgende datums beschikbaar voor deze mooie ontmoetingen:
Vanaf de tweede bijeenkomst wordt de avond begonnen met een maaltijd, om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten.

10 Maart 18.00 tot 20.00 uur
7 april 18.00 tot 20.00 uur
12 mei 18.00 tot 20.00 uur
2 juni 18.00 tot 20.00 uur
7 juli Barbecue

Voor meer informatie bel gerust met de parochiecoördinator Bart Brieffies-Bielsma. 0636306043
Terug naar boven


Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor

Yvonne vroeg me om namens de Parochieraad een aankondiging te schrijven voor een optreden van bovengenoemde koor in onze kerk. Tuurlijk, dat wil ik gerust doen. Gelukkig hebben we alle informatie binnen handbereik op de computer, want ik wist ècht niets van een Byzantijns koor.
Dit koor heeft een eigen website (www.nhbm.nl) waarop veel informatie te vinden is. Zij zingen liturgische gezangen uit de traditie van de Russisch orthodoxe kerk én volksliederen uit Rusland en de Oekraïne. De 16 koorleden staan onder de muzikale leiding van Sergé Latychev. Zijn naam doet al vermoeden dat hij een Russische achtergrond heeft en dat is ook zo. Hij is afgestudeerd in Moskou aan de beroemde Gnessin Muziek Academie. Sinds 1990 woont hij Nederland. Het koor bestaat sinds 1 april 1993 en heeft een indrukwekkende staat van dienst.
Bij het speuren op internet kwam ik deze site tegen: historiek.net/byzantijnse-muziek-is-levende-muziek. Hierop staat een leerzaam interview met Alexander Lingas, specialist op het gebied van Byzantijnse muziek. Altijd leuk om meer achtergrond informatie te lezen!
Zaterdag 16 maart a.s. om 19.00 uur kunt u het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor horen zingen tijdens de viering in de Martinuskerk in Bovenkarspel. Pater Peelen zal voorgaan. De liefhebber van deze muziek zal sowieso komen. Bent u nog niet bekend met dit koor of deze muziek? Laat u verrassen

Annecatrien de Wit-Brieffies

Terug naar boven


Tienerdag InVisible zondag 31 maart 2019Terug naar boven


Met diaken Rob Mascini naar Rome

27 mrt t/m 3 april 2019 (Heilig Land)

Voor wie mij niet kent: ik ben diaken Rob Mascini van het bisdom Haarlem-Amsterdam.
In het komende seizoen ga ik met kleine groepen mensen weer op zoek naar de wortels van ons geloof. Het zullen weken zijn van bezinning en bedevaart, maar ook van ontmoeting met elkaar en ontmoeting met de eerste Christenen in Rome en in het Heilig Land.
In Rome zullen we ons laten inspireren door de oudste afbeeldingen van ons geloof. Het zijn prachtige mozaïeken en eeuwenoude fresco’s. Zij getuigen ervan hoe de zorg voor mensen de Christenen kenmerkte. Deze zorg is er niet alleen de oorzaak van dat de kerk in de eerste eeuwen zo snel kon groeien. Het is ook de basis geworden voor onze westerse beschaving. Zo zal deze reis zeker ook een bezinning zijn op ons eigen geloof in de kerk en de maatschappij van vandaag.
Natuurlijk zullen we de paus ontmoeten en zullen we de eucharistie vieren in de Friezenkerk. We dwalen door de oude straatjes van de stad. We bezoeken de grote monumenten. En ik breng u naar de plekjes waar de gewone toeristen niet komen, het huisje van Petrus, zijn graf diep onder de Sint Pieter, prachtige onbekende kerkjes en pleintjes. En natuurlijk rusten we uit op de terrasjes van de stad. Meer info vindt u op de website van Drietour http://www.drietour.nl/rob-mascini-rome
Voor de Romereis kunt u een inschrijfformulier aanvragen bij a.kammeraat@drietour.nl
of bij robmascini@gmail.com

Ook kunt u mee naar het Land van de Bijbel…!
Een boeiende en gevarieerde reis van 8 dagen naar Israël. Dé manier om in goed gezelschap in korte tijd veel te zien van dit mooie land. We bezoeken natuurlijk de heilige plaatsen Jeruzalem en Nazareth. Ook gaan we gaan naar het meer van Tiberias, de berg Thabor en zullen we drijven op de Dode zee.
We gaan het land zien waar we zo vaak over gehoord hebben: het land van de aartsvaders en de profeten, van Johannes de Doper, Maria en de apostelen. We treden in de voetsporen van Jezus zelf. We zullen ter plaatse de Bijbelverhalen lezen en ons geloof verdiepen.
Het zal een kleine groep worden (min. 15 en max. 25 mensen).
We vliegen rechtstreeks met EL AL. Op basis van volpension gaat de reis ca. €1700,– kosten. De definitieve reissom zal in oktober bekend zijn.
Vooraf zal er voor de reizigers een informatiebijeenkomst gehouden worden.
U kunt zich al voorlopig inschrijven, zodat u zeker weet dat u een plekje heeft. Dit kan voor Israël op http://www.drietour.nl/mascini.
Pas in oktober als de reissom definitief bekend is, wordt de voorlopige inschrijving omgezet in een definitieve boeking. Tot die tijd zit u er dus nog niet aan vast.

Nadere info voor beide reizen:
Pastorale begeleiding: Pastor Rob Mascini (023-5291484) robmascini@gmail.com
Zijn inzet is ongehonoreerd, er is geen winstoogmerk. De reizen zijn pastoraal van opzet. Kijkt u ook op zijn website http://www.romereizen.one

De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep.
Uw reis wordt verzorgd door de christelijke reisorganisatie Drietour https://www.drietour.nl/
Voor al uw zakelijke vragen kunt u daar terecht bij
de heer Arie Kammeraat a.kammeraat@drietour.nl 0031 88 3100563 (voor Rome)
Mevr. Annemieke Collet a.collet@drietour.nl 0031 88 3100566 (voor het H.Land)

Pastor Rob Mascini

Terug naar boven


Eerste Heilige Communie 2019

Het spijt ons u te moeten meedelen dat de Heilige Communie dit jaar niet door zal gaan in verband met te weinig aanmeldingen. Wij zullen de reeds aangemelde communicanten dit najaar opnieuw benaderen voor de communie van volgend jaar (maart/ april 2020).

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd.
Mocht u nog vragen hebben, mail ons gerust.

De coördinatiegroep Eerste Heilige Communie Grootebroek-Enkhuizen

Terug naar boven


Banneux 2019

Banneux 2019 3 tot en met 7 mei en 23 tot en met 27 augustus

Die mooie warme plek in de Ardennen waar Maria, de maagd der armen, op ons wacht.
Wacht om ons te troosten en moed te geven.
Waar we onze zorgen en verdriet even in vertrouwde handen kunnen leggen en even weg zijn uit de snelle wereld waarin we leven. Om even op adem te komen en de normen en waarden weer te koesteren.
De bedevaart duurt vijf dagen van vrijdag tot en met dinsdag.
Wij halen u met de bus op bij opstapplaatsen om naar de eerste stop in Utrecht te gaan en daar koffie of thee te drinken. Dit is het verzamelpunt van alle bussen en hier ontmoet u uw medegasten en alle vrijwilligers van Bisdom Haarlem-Amsterdam.
Daarna gaat de reis richting Soerendonk waar een broodmaaltijd wordt aangeboden om dan voldaan naar Banneux te vertrekken waar wij vijf volledig verzorgde dagen voor u klaar staan.

Priesters, verpleegkundigen, arts en verzorgenden staan voor u klaar om u (daar waar nodig) te begeleiden en u vijf prachtige dagen te laten beleven en weer een beetje rust te vinden in dit hectische bestaan. Rolstoelen en rollators zijn aanwezig om een wandeling of uitstapje mogelijk te maken. De reis is ook geschikt voor minder validen en zieken. Een rolstoelbus is aanwezig.
Bent u gezegend met een goede gezondheid dan bent u natuurlijk ook van harte welkom om de warmte van Banneux te ervaren.

Op de terugweg stoppen wij wederom in Soerendonk om daar een heerlijke warme maaltijd te nuttigen en dat is ook de plaats waar wij afscheid van elkaar nemen en de reis naar huis verder gaat om u veilig en wel weer bij de opstapplaats te brengen.

De kosten bedragen € 295,– hierbij is alles inbegrepen

Data 2019
3 tot en met 7 mei – inschrijven tot eind maart
23 tot en met 27 augustus – inschrijven tot eind juni

Eva Onderwater
Tel. 0297-222208 of banneux.bisdomhaarlem@outlook.com
i.v.m. wisseldiensten van Eva kunt u ook contact opnemen met:

Ellen van der Laan
mobiel: 06-30918592

Mijn collega-vrijwilligers en ik hopen u te mogen verwelkomen.

Els Rong

Terug naar boven


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen.

Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt u een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën.

De Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam verzorgt al decennia lang jaarlijkse bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het ‘Huis voor de Pelgrim’ (Limburgse Bedevaarten). De groep bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters die voor u vele hand- en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes.

De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond. Deelnemers die veel zorg nodig hebben kunnen in het Zorghotel accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het Huis voor de Pelgrim.

Het aanbod voor dit jaar bestaat uit:

29 mei – 6 juni 2019, busreis naar Lourdes
Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. Onderweg worden plaatsen aangedaan als Banneux, een bedevaartplaats in België. Het Hospice in Beaune, een prachtig museum, vroeger was het een ziekenhuis voor arme mensen. En natuurlijk op de terugreis een bezoek aan het klooster in Nevers, waar Bernadette ligt opgebaard in haar schrijn.

Indien u liever vliegt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de
vliegreis van 31 mei – 5 juni 2019.
De pelgrims die met het vliegtuig gaan sluiten zich dan in Lourdes bij de buspelgrims aan.

Vliegreis van 6-11 september 2019
Vertrek vanaf vliegveld Maastricht.
Bij voldoende deelname gaan we met een bus vanuit Haarlem naar het vliegveld.

Voor verdere inlichtingen kunt U terecht bij:
Joke Hoekman T. 013-5216701 M. 06-42347729
Wilma Caiffa M. 06-12157507 (na 18.00 uur)
Diaken Philip Weijers M. 06- 53887641

Tip: Bent u client bij Zorgverzekeraar CZ, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een flinke korting op de reissom. Meer informatie hierover bij Joke Hoekman.

Veel informatie kunt u vinden op onze website: http://www.lourdes-groep.nl en Facebook: Lourdesgroep

Terug naar boven

Advertenties