Activiteiten Inschrijvingen


 

Geplande activiteiten : (Klik erop om het te lezen)
12 okt. 2019: Jambokoor in de St.Johannes de Doperkerk
13 okt. 2019: Jubileumviering 50 jaar Fytom
19-20 okt. 2019: Lijkwade Turijn
26-27 okt. 2019: Lijkwade Turijn
19-27 okt 2019: I’ll push you camino
27 okt. 2019: Afscheid Pater Peelen
02 nov. 2019: Allezielen viering
10 nov. 2019: Taizé-viering in Koepelkerk Hoorn
Div. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?
Div. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes? 2


Jambokoor in de St.Johannes de Doperkerk

Al diverse keren mocht het Jambokoor aantreden in de Johannes de Doperkerk om een viering luister bij te zetten!
Heeft u dit al eens meegemaakt? Dan weet u welk een geweldige sfeer ontstaat als dit koor gaat zingen!
Het repertoire bestaat namelijk uit Afrikaanse liederen in verschillende Afrikaanse talen!
Tijdens het zingen spat het enthousiasme ervan af en ook de aankleding en muzikale begeleiding is geheel in de sfeer die je in Afrika kunt aantreffen tijdens vieringen in de kerk.
Deze sfeer is nu precies wat het koor wil overbrengen opdat u iets proeft van de manier hoe men in Afrika de vieringen beleeft.

U bent van harte uitgenodigd om op Zaterdag 12 oktober a.s. deze viering mee te maken!
Aanvang 19.00 uur.

St.Johannes de Doperkerk,
Zesstedenweg 160
1613 KD Grootebroek.

Terug naar boven


Jubileumviering 50 jaar Fytom

1969 – 2019 Jongerenkoor ——–> Fytomkoor

Zondag 13 oktober om 10.00 uur in de Lucaskerk Venhuizen.
Iedereen is van harte welkom, speciaal ook oud leden! In oktober is het 50 jaar terug dat het koor is opgericht. Nadat het ritmisch jongerenkoor was opgeheven is het Fytomkoor opgericht. Deze naam is bedacht zodat leeftijd van de leden geen rol meer speelt. Door de jaren heen heeft het koor vele leden gehad en op dit moment bestaat ons koor uit 21 leden. Voor de jubileumviering is een speciaal thema bedacht en de liederen zijn samengesteld uit het repertoire van de afgelopen 50 jaar.

Deze dag staan we ook stil bij het stoppen van onze dirigent en lid vanaf het eerste uur van het koor Rob Hogervorst. Het Fytomkoor zal tevens stoppen en als gelegenheidskoor verder gaan. Na afloop van de viering is er een gezellig samenzijn in Dorpshuis het Centrum van 11.30 tot 13.30 uur. We hopen dat veel oud leden bij de viering aanwezig zullen zijn dus zegt het voort.
FYTOMKOOR.

Terug naar boven


Lijkwade Turijn

Terug naar boven


I’ll push you camino

Nieuwsbericht/persbericht
Naar aanleiding van de mail die VNB in mei aan alle parochies in Nederland stuurde heeft de Martinusparochie in Cuijk een bericht op haar website geplaatst over I’ll push you camino.
Deze hele speciale belevingsreis is voor pelgrims die anders nooit een Camino-reis zouden kunnen maken.

———————————————————
“Altijd al een keer de Camino willen ervaren, maar is dat gezien je fysieke beperktheid onmogelijk… Dan is dit jouw kans!”

De Camino voor zorgpelgrims
Als je gezond van lijf en leden bent kun je kiezen om de Camino te voet, te paard of met de fiets af te leggen maar als je beperkt bent in je mobiliteit, is de Camino zonder hulp van derden niet altijd voor je weggelegd.

Samen naar Santiago de Compostella
De Stichting VNB wil tijdens een 9-daagse tocht, van 19 t/m 27 oktober 2019, de tocht naar Santiago de Compostela mogelijk maken voor mobiel-gehandicapten. Dat wordt gerealiseerd met een team van jongeren en mantelzorgers. Samen gaan zij ervoor zorgen dat een zorgpelgrim met beperkte mobiliteit de Camino kan afleggen.
Dagelijks bepalen zij samen welke afstand (tot ±15 km) er per dag kan worden afgelegd. Mocht onderweg blijken dat het toch iets te ver zou zijn, dan is er een bus ter plekke die hen ophaalt.

Link naar het artikel op de website van de Martinusparochie en Cuijk;
Link

Link naar het artikel op de website van Ultreia 90, nieuwsbrief van pelgrims naar Santiago de Compostella.
Link

Contact met VNB
Informatie over deze reis: Link
VNB 073-681 81 11
Ruud.fokker@vnb.nl

of
Roosmarie Manders, marketing en sales: roosmarie.manders@vnb.nl 073-681 81 25
Ivonne van de Kar, beleidsmedewerker: ivonne.vandekar@vnb.nl 073-681 81 14

Terug naar boven


Afscheid Pater Peelen

DAG LIEVE MENSEN!
De titel geeft nu wel heel letterlijk mijn afscheid aan. Er zijn de laatste maanden nogal wat parochianen die me vertellen dat ze het jammer vinden dat ik afscheid neem. Ik zeg dan altijd: Gelukkig maar, want je had ook kunnen zeggen: Blij dat ie eindelijk weg is. Maar alle gekheid; het is voor ons allemaal, zeker ook voor mij, niet makkelijk geweest om deze stap te zetten. Wanneer ik door was gegaan, had het mijn gezondheid gekost. Het is namelijk uiterst belangrijk in dit ambt om je religieuze/spirituele vrijheid te kunnen behouden in je werk. En die dreigde behoorlijk aangetast te worden. Velen begrijpen dat ook en geven me groot gelijk deze nieuwe stap in mijn leven te nemen. De consequentie van deze stap is wel dat ik dan ook moet verhuizen. Mijn overste heeft me dat gevraagd en me tegelijkertijd een nieuwe zending gegeven op een aantal middelbare scholen die de jezuïeten ooit hebben gesticht. Er is daar weer behoefte aan religieuze invulling. Hoe dat moet worden ingevuld, ga ik na mijn fiets vakantie met hen bespreken. Mijn nieuwe woonplaats wordt trouwens Delft! Aan het woonhuis wordt nu gewerkt.

En dan kwam daar tussendoor ook nog het overlijden van mijn vader. Op 14 juni is hij naar mijn moeder gegaan. Ik had het voorrecht de laatste week van zijn leven voor hem te mogen zorgen. Zeer intensief; maar ook vol gezamenlijke herinneringen en humor. En dan kom je daarna ook in de afwikkelingen terecht. Maar dat hoort er allemaal bij. Ik hoor het van velen. Langs deze weg wil ik de velen danken die me in die periode hebben bemoedigd en me een kaartje hebben gestuurd. Dat was echt heel verwarmend.

En dan ga ik aanstaande maandag een huurauto ophalen in Amsterdam, waarmee ik in twee dagen naar de Poolse grens rij, met mijn fiets achterin. Daar nog een stukje met de trein en dan begint het tweede deel van mijn fietstocht door Polen, Litouwen, Letland, Estland en Rusland (tot Sint Petersburg). Daar bezoek ik het graf van de vermoorde tsarenfamilie. En God fietst hopelijk weer met me mee zittend op mijn bagagedrager. Dan kunnen we onderweg weer gezellig met elkaar praten. Mijn hoofd zal weer leeg waaien en de zon zal mijn lichaam verwarmen en ik zal weer vele lieve mensen ontmoeten.
En ik heb nu ruim de tijd. Namelijk acht weken. Ik zal via onze regiocoördinator Anne-Marie onderweg wat van me laten horen via een zogenaamde app. De parochies moeten zelf maar weten of ze het leuk vinden er iets van te plaatsen. Het laatste weekend (13 en 14 juli) zal ik nog voorgaan in de parochies Enkhuizen en Grootebroek, waar kort stil gestaan wordt bij mijn vertrek. Het echte afscheid voor alle regioparochianen vindt plaats op zondag 27 oktober in de jaarlijkse regioviering en dit jaar is dat: Enkhuizen.

In een apart artikeltje zal ik nog vermelden wie mij eventueel gaat opvolgen. Maar dat weet ik op dit moment nog niet.
Heel hartelijk bedankt voor jullie fantastische inzet en vriendschap. Dat zal ik nooit vergeten en neem ik in mijn hart mee naar Delft.
Pater Peter

Terug naar boven


Allerzielenviering

Op zaterdag 2 november is er om 19.00 uur een gebedsviering die wordt voorgegaan door de leden van de Avondwakegroep. In deze viering zullen in het bijzonder de overledenen van het afgelopen jaar worden herdacht. (De nabestaanden krijgen hiervoor een uitnodiging). Het kerkhof zal deze avond verlicht zijn.

Terug naar boven


Taizé-viering in Koepelkerk Hoorn

Op zondagavond 10 november a.s. organiseert Taizé West-Friesland weer een viering in de Koepelkerk in Hoorn.
Aanvang 19:30 uur. Vanaf 19:00 uur is de kerk open.

Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld.
Vóór de viering zijn we stil in onszelf en na afloop is er gelegenheid tot ontmoeten onder het genot van een kopje thee.

Goed idee: neem zelf een herbruikbare beker mee.

Wat is een Taizé-viering?
Een meditatieve Taizé-viering is een korte viering van circa 50 minuten, met weinig gesproken woord, twee stiltes en veel zang. De essentie: rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken, te danken voor wat geschonken is, te bidden voor wat je wenst, je angsten van je af te laten glijden. Geen lange teksten, geen gepreek, maar zingen, meditatie en korte gebeden.
Hoewel er stoelen genoeg zijn, kun je ook op de grond zitten. Kussens zijn aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook een bidkrukje meenemen.

Liederen centraal
Kenmerkend voor de Taizé-gemeenschap zijn de liederen. Het zijn korte liederen die meestal vele malen achter elkaar gezongen worden. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt, en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen.

Wat is Taizé?
In de Bourgogne in Frankrijk ligt het dorpje Taizé waar de broedergemeenschap jaarlijks vele duizenden mensen ontvangt, meest oecumenisch ingestelde jongeren. De geschiedenis van Taizé begint in de jaren 40 van de vorige eeuw toen frère Roger neerstreek in Taizé en de broedergemeenschap stichtte. Vandaag de dag zijn er zo’n 100 broeders uit 30 landen.
Taizé biedt veel mogelijkheden om inspiratie op te doen. Bezoekers – meest jongeren – komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de vieringen, de workshops en de ontmoetingen. Jaarlijks wordt er ook een Europese ontmoeting georganiseerd in een steeds wisselende stad.

Volg Taizé West-Friesland op de gelijknamige Facebookpagina en op de website http://www.taizewestfiesland.nl Email: taizewestfriesland@gmail.com

Liederen die we zingen zijn vanaf medio oktober te vinden op onze website. http://www.taizéwestfriesland.com


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?

West-Friese Lourdes Vliegreis 2019

Dé West-Friese Lourdes Vliegreis 2019 (26-sep t/m 1 okt) telt 60 deelnemers en is daarmee volgeboekt!
Op de voorbereidingsbijeenkomst op woensdag 4 september – in de protestantse kerk te Hoogkarspel – vindt (her)kennismaking plaats, wordt praktische informatie verstrekt en kan men met alle vragen terecht. Ca. 10 dagen voor vertrek verstuurt VNB de reisbescheiden, vluchtnummers en definitieve reistijden.
Voor het thuisfront zijn de vluchtnummers en vliegtijden rond de dag van heen- en terugreis te vinden op NOS-Teletekst (pag. 768 1/7 en 2/7 Maastricht Airport) en op internet http://www.maastrichtairport.nl

Alle vliegplaatsen in dé West-Friese Lourdes Vliegreis 2020 zijn al gereserveerd… Wilt u in 2021 (eind september) met ons mee? U kunt zich nu al aanmelden bij Harry Vet ham.vet@quicknet.nl / 0228-514040.

Terug naar boven


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes? 2

Wilt U dit jaar ook met onze Lourdes-groep mee naar Lourdes!
Dat kan…. Er zijn nog een paar plaatsen in de bus van 29 mei t/m 6 juni.
Een bedevaartreis per bus is een bedevaart met een toeristisch tintje.
We bezoeken Banneux en ook Nevers waar Bernadette opgebaard ligt in haar schrijn.
Opstapplaats in Haarlem.

De vliegreis van 31 mei is volgeboekt maar U kunt nog mee met de vliegreis van
6 t/m 11 september. Het vliegtuig vertrek vanaf Maastricht Airport, maar vanuit Haarlem wordt het vervoer geregeld naar Maastricht

De Lourdes¬groep Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert al meer dan 20 jaar, in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim bus- en vliegreizen naar Lourdes.

De reizen worden begeleid door een ervaren reisleidster.
Er gaan vrijwilligers en verzorgsters mee die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. B.v. het dragen van de koffer en het duwen van de rolstoel.
De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond.
Deelnemers die extra zorg nodig hebben kunnen in het zorghotel Accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het ‘Huis voor de Pelgrim’.

Tijdens de bedevaart naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën.
Voor aanvullende informatie, brochure en opgave belt U met:
Joke Hoekman T. 013 – 5216701 M.06-42347729
Wilma Caiffa M.06-12157507 (na 18.00 uur)
Diaken Philip Weijers M. 06-53887641
Bezoek ook onze website http://www.lourdes-groep.nl,

Terug naar boven