Activiteiten Inschrijvingen

 


Activiteiten/Inschrijvingen : (Klik erop om er heen te springen)

Christina Pelssers ‘even voorstellen’ dd 05.10.2020

 

Christina Pelssers ‘even voorstellen’ dd 05.10.2020

Mijn naam is Christina Pelssers en zoals mijn voornaam misschien niet doet vermoeden kom ik niet uit een katholiek of christelijk gezin.
Als enig kind ben ik geboren in Hoorn en tot mijn 17e opgegroeid in Grootebroek.
Al vrij vroeg vloog ik het ouderlijk huis uit waarna ik op vele plaatsen gewoond heb en ik ook vele studies heb uitgeprobeerd. Mijn ziel was onrustig en verlangde werkelijk naar God, waarin ik rust en liefde vinden kan. Ik heb echt gezocht, ben tijdens een paasviering in België gedoopt, verschillende keren naar Taizé geweest, naar Lourdes ook en heb in verschillende kloosters verbleven en verschillende katholieke gemeenschappen ontmoet.
Tijdens mijn zoektocht, die niet altijd gemakkelijk was, kwam ik erachter dat wanneer ik in het leven voor God kies ik innerlijk diep gelukkig ben. Misschien mag ik zelfs ook schrijven dat ik de zin van het leven op het spoor ben geraakt; ‘de zin van het leven is het leven zelf en ieder menselijk leven is heilig’. Nu woon ik in Bovenkarspel en zit ik in het laatste jaar van de HBO-theologie opleiding in Utrecht. Tot dusver gaat de studie goed en momenteel mag ik stagelopen in de regio van Venhuizen tot en met Enkhuizen. Van veel mensen krijg ik de vraag wat ik na mijn studie ga doen. Dat weet ik nog niet.
Tijdens mijn stages heb ik mooie ervaringen opgedaan bij het drugspastoraat, maar ook met meervoudig gehandicapte mensen. Misschien dat ik daar iets mee mag gaan doen? Wellicht dat God voor mij toch een plekje in een klooster gereed maakt? Ik weet het nog niet. In ieder geval hoop ik te blijven mogen geloven in de liefde die God voor ieder van ons heeft.

Hartelijke groeten, Christina

 

Terug naar boven