Activiteiten Inschrijvingen


 

Geplande activiteiten : (Klik erop om het te lezen)

Zondag 08 maart 2020: Taizé-viering in Westwoud
Zondag 19 april 2020: Eerste Heilige Communie 2020
Zondag 26 april t/m 02 mei 2020: Jongerenbedevaart naar Rome


Taizé-viering in Westwoud

Op zondagavond 8 maart a.s. organiseert Taizé West-Friesland weer een viering in de PKN-kerk in Westwoud. Aanvang 19:30 uur.
Vanaf 19:00 uur is eenieder die belangstelling heeft van harte welkom.

Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld.

Vóór de viering zijn we stil in onszelf en na afloop is er gelegenheid tot ontmoeten onder het genot van een kopje thee. Goed idee: neem zelf een herbruikbare beker mee.
Liederen die we zingen in deze viering zijn vanaf medio februari te vinden op onze site.

Wat is een Taizé-viering?
Een meditatieve Taizé-viering is een korte viering van circa 50 minuten, met weinig gesproken woord, twee stiltes en veel zang. De essentie: rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken, te danken voor wat geschonken is, te bidden voor wat je wenst, je angsten van je af te laten glijden. Geen lange teksten, geen gepreek, maar zingen, meditatie en korte gebeden.
Hoewel er stoelen genoeg zijn, kun je ook op de grond zitten. Kussens zijn aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook een bidkrukje meenemen.

Liederen centraal
Kenmerkend voor de Taizé-gemeenschap zijn de liederen. Het zijn korte liederen die meestal vele malen achter elkaar gezongen worden. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt, en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen.

Wat is Taizé?
In de Bourgogne in Frankrijk ligt het dorpje Taizé waar de broedergemeenschap jaarlijks vele duizenden mensen ontvangt. Het plaatsje is een wereldberoemde pleisterplaats van oecumenisch ingestelde, vooral jonge christenen. De gemeenschap van Taizé bestaat inmiddels 77 jaar en telt een honderdtal broeders uit bijna dertig landen. Er zijn vele mogelijkheden om over het geloof te praten, je te verdiepen en te praten over maatschappelijke thema’s. In de loop der tijd zijn steeds meer jongeren naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de vieringen en de ontmoetingen. Jaarlijks wordt er ook een Europese ontmoeting georganiseerd.

Volg Taizé West-Friesland op de gelijknamige facebookpagina en op de website http://www.taizewestfiesland.nl Email: taizewestfriesland@gmail.com


Eerste Heilige Communie 2020

Op zondag 19 april 2020 kunnen de kinderen van groep 4 en 5 uit de parochies van Grootebroek en Enkhuizen hun Eerste Heilige Communie doen. De werkgroep gaat samen met ouders de voorbereidingsperiode en de vieringen verzorgen. Na het opsturen van het inschrijfformulier ontvangen ouders een uitnodiging voor de informatieavond op woensdag 22 januari 2020.

De volgende data zijn gepland voor de voorbereiding:

Woensdag 22 januari 20.00 uur Ouderavond

Voor de 1e en 2e werkmiddag is de datum en tijd nog onder voorbehoud.

Zaterdag 8 februari 15.30-17.00 1e werkmiddag
Zaterdag in maart 13.30-15.00 2e werkmiddag
Zaterdag 4 april 13.00- 3e werkmiddag (palmpasenstok maken)
Aansluitend oefenmiddag presentatieviering

Zondag 5 april 10.00 uur Presentatieviering
Woensdag 8 april 18.30-19.30 4e werkavond
Zaterdag 18 april 13.30-15.00 oefenmiddag communieviering
Zondag 19 april 10.00 uur Eerste Communieviering
Woensdag 22 april 17.00-18.30 Evaluatie, broodmaaltijd met de kinderen
Zaterdag of zondag Terugkomviering (uitnodiging volgt nog)

Ouders die hun kind willen opgeven voor de Eerste Communie kunnen een mail sturen naar: heiligecommunie@gmail.com.
Dan wordt er een inschrijfformulier per mail verstuurd.

Kinderen uit groep 4 en 5 die op een R.K. basisschool zitten in Grootebroek of Enkhuizen krijgen via school een aanmeldformulier.

Voor meer informatie kan contact gezocht worden met de werkgroep Eerste Heilige Communie via heiligecommunie@gmail.com

Terug naar boven


Jongerenbedevaart naar Rome

Van 27 april tot en met 2 mei is er een nationale jongerenbedevaart naar Rome

Voor meer informatie en aanmelden: Klik hier

Terug naar boven