Misdienaars

De groep misdienaars bestaat uit zo’n 12 jongeren in de leeftijd van 8 tot 17 jaar. Daarnaast bestaat er een volwassen groep van in totaal 4 personen.

De misdienaars assisteren de voorganger(s) tijdens allerlei vieringen. Voor reguliere vieringen worden er altijd 2 misdienaars ingedeeld en tijdens hoogtijdagen soms wel 6. Tijdens Kerstnacht en de Paaswake assisteren alle misdienaars.

Elk jaar worden de nieuwe communicantjes gevraagd of ze misdienaar willen worden. In september is er een altijd een algemene oefenmiddag waarbij de handelingen tijdens standaard weekendvieringen worden doorgenomen. Voor speciale vieringen als Kerst en Pasen wordt apart geoefend. Deze oefenmiddagen zijn in principe onder begeleiding van de contactpersoon van Misdienaars Grootebroek maar bij uitzondering wordt dit overgedragen aan de misdienaaroudste.

Daarnaast is er elk jaar een misdienaarsuitje. Deze gaat naar een pret- of amusementspark, dierentuin of museum. Meestal vindt deze dag plaats op een zaterdag aan het einde van het schooljaar. Traditie is om in het park met z’n allen een souvenir uit te zoeken ter herinnering aan de leuke dag. Dit souvenir wordt opgehangen of neergezet in de sacristie.

Naast het misdienaarsuitje organiseren we ook enkele misdienaarsmiddagen. Aan het einde van het jaar gaan we bijvoorbeeld een middagje bowlen en in het voorjaar organiseren we wederom een leuke activiteit.

Wil je graag misdienaar worden? En heb je al je communie gedaan? Spreek dan de dienstdoende koster aan in de kerk. Ook volwassen misdienaars (Vooral bij uitvaarten) blijven van harte welkom!

Coördinatie en voor meer informatie kan je Sylvia Groot bellen 0228 724086