Van de Parochieraad

Een nieuw jaar ligt weer voor ons, waarin wij hopen dat het voor iedereen een prachtig jaar zal worden. Vandaar namens uw parochieraad wensen wij u het allerbeste toe met vooral veel liefde, geluk en gezondheid.

Ook hebben wij een goede mededeling voor u, want als ik dit schrijf heb ik gisteren te horen gekregen dat ons parochie/regiobestuur een nieuwe toekomstvisie heeft gepresenteerd. Daarin wordt niet meer over het sluiten van kerken gesproken.

Wel wordt de St. Martinus kerk nog als hoofdkerk genoemd, maar worden de andere parochies op dezelfde manier in stand gehouden als nu. Wel wordt de vinger aan de pols gehouden wat betreft financiƫn, vrijwilligers en bezoekers.

Zij beloofden ook serieus werk te maken van een samenwerking tussen de parochies zodat een aantal zaken regionaal geregeld zullen worden. Denk daarbij aan centraal kerkblad, secretariaat en ledenadministratie. Verder zullen de werkgroepen van de diverse parochies gestimuleerd worden de samenwerking te zoeken. Ook zal er weer gekeken worden of er iedere week weer gevierd kan worden, maar dat is nog heel onzeker. Maar wij als parochieraad krijgen hier wel weer een goed gevoel van en willen graag hieraan bijdragen en proberen de kerk uit zijn/haar negatieve sfeer te halen. De tijd zal het leren en als het niet gaat lukken dan verwachten wij dat we het ook zullen begrijpen. Kortom de situatie ziet er heel anders uit en we gaan met frisse moed verder.

Namens de parochieraad.

Ineke van Mulukom