Dopen

Als ouders hun kindje willen laten dopen dan nemen zij contact op met Karin Buijsman. Zij weet wanneer er wordt gedoopt en er een doopgesprek gepland kan worden. Zij neemt dan contact op met de Priester, het secretariaat, een fluitist, de koster en de werkgroep zodat zij op de hoogte zijn van het feit dat er een dopeling is.

Hierna wordt er een doopdatum vastgesteld. Er worden in de regel niet meer dan 2 kinderen tegelijk gedoopt zodat ieder kind de aandacht krijgt die het verdient. Ouders krijgen een doopformulier thuisgestuurd met een uitnodiging waarin uitgelegd wordt wat zij van dit gesprek mogen verwachten. N.a.v. een kopie van het doopformulier en het geboortekaartje wordt een oorkonde gemaakt.

Het doopgesprek is bij de ouders thuis, tenzij er een dopeling bijkomt. Dan zal het gesprek plaatsvinden in het parochiecentrum. Tijdens het gesprek wordt gevraagd waarom de ouders hun kindje willen laten dopen. Daarna worden de symbolen en de opzet van een doopviering uitgelegd. Ook kunnen de ouders een kijkje komen nemen in de kerk waar hun kindje gedoopt zal gaan worden.

De ouders krijgen een cd-rom waarmee zij zelf de viering kunnen samenstellen. Daarop staan twee verschillende vieringen. Een viering voor de doop van 1 kindje, en een viering voor de doop van 2 kindjes. Daarnaast staat er een keur aan Bijbelse teksten, lezingen en gedichten op

2009 doopgedichtjes 1

2009 doopboekje voor 1 dopeling

2009 doopboekje voor 2 dopelingen

2009 Boekje voor een dopeling anders

(U kunt de documenten tevens hierboven downloaden. Let op!! Sla het geopende Word-document op binnen uw eigen PC zodat u van daaruit verder kunt werken en printen etc.)

Kosten: De grote doopkaars kost € 15,- Er zijn verder geen kosten verbonden aan het dopen. Wel mogen de ouders een vrijwillige bijdrage geven.

Contactpersoon
Karin Buijsman
Zesstedenweg 120
1613 KC Grootebroek
0228 515 404