Parochieveiling

De Parochieveiling Grootebroek komt er weer aan

Het merendeel van de dorpen in West-Friesland heeft een parochie- of gemeenschapsveiling.
Die veilingen worden vooral gehouden in horecabedrijven, daar worden via een afslager bij opbod de artikelen verkocht.
In onze kerk St. Johannes de Doper in Grootebroek hebben wij een hele andere werkwijze, al veertien jaar lang bezorgen wij een catalogus aan huis.
Uit deze catalogus kunnen de parochianen hun keuze maken en het ingevulde koopformulier wordt dan weer bij de parochianen thuis opgehaald.

Als comité hebben wij de eerste bijeenkomsten alweer achter de rug, waarbij volgens een schema wordt gewerkt.
We verwachten de bedrijven en sponsoren eind januari te hebben bezocht en dat wij daarmee weer een interessante en “uitnodigende” catalogus kunnen vullen.

Daarna volgt contact met de grote groep van lopers, de werkzaamheden van de prijzencommissie, en een bezoek aan de drukker voor het aanmaken van de catalogus.

De groep van lopers zorgt half maart voor de verspreiding van de catalogus, waarna in de laatste twee weken van maart de koopopdrachten weer kunnen worden opgehaald.
Dan weer de grote klus van bestellingen verwerken en uiteraard nog diverse andere werkzaamheden en tot slot eind april de verzameling van bonnen en facturen.
En in de afrondende fase worden begin mei alle bestellingen rondgebracht, dan is ook de bruto-opbrengst van de catalogusveiling bekend.

Wij hopen dan ook weer te kunnen zeggen, dat deze grote operatie weer geslaagd is en dat de gemeenschap Grootebroek weer voor een mooi succes heeft gezorgd.

Piet Reus