De Voorloper

De Voorloper is het Parochieblad van onze Parochie. Hij verschijnt elke 4 á 5 weken met het laatste nieuws, update agenda, informatie over vieringen, wetenswaardigheden over werkgroepen, berichten van geboortes en overlijden.

Redactie:
Len de Vries
Petra Vriend

Postadres: Pastorie, Zesstedenweg 158, 1613 KD Grootebroek, 0228 515 126
E-mail: devoorloper@quicknet.nl

De werkzaamheden van de werkgroep
Tijdens de redactievergadering kijken we wat er in ons Voorloperbakje ligt en bespreken we wat we wel of niet plaatsen. Niet alles is namelijk geschikt voor plaatsing. Indien nodig redigeren we samen de stukken die voor plaatsing in aanmerking komen en kijken we bij te lange stukken hoe we die inkorten.

Petra Vriend haalt alle e-mail uit de computer en neemt deze mee naar de vergadering, aangevuld met items die in de parochieagenda staan en vermeld moeten worden in De Voorloper, zoals vieringen, dopelingen, activiteiten in het parochiecentrum etc. Na de vergadering verzorgt Petra de lay-out en zorgt ervoor dat alles netjes in De Voorloper komt, eventueel voorzien van een passende afbeelding.

Als het concept is geprint dan gaat deze ter controle naar Len de Vries.
Petra krijgt deze dan ter correctie retour waarna hij klaar is om gekopieerd te worden. Dit doen Len altijd op dinsdag. Op donderdagmiddag gaan de vouwsters vervolgens alle exemplaren rapen en vouwen.

Eén persoon heeft de zorg voor het samenstellen van de pakjes voor de ongeveer 50 bezorgers. Op het eind van de middag komen twee heren deze pakjes ophalen om ze bij de bezorgers te brengen. Als alles goed gaat ligt De Voorloper een dag later bij de parochianen op de mat.

Inhoud Voorloper : Zie Actueel en dan Voorloper