Activiteiten Inschrijvingen


 

Geplande activiteiten : (Klik erop om het te lezen)
22 sep. 2019: West-Friese Bedevaart naar Onze Lieve Vrouw ter Nood
27 sep- 04 okt: Reis naar Italië: St. Nicolaas, Padre Pio en Petrus & Paulus
29 sep. 2019: 10 jarig jubileum Happy Kids
12 okt. 2019: Geloven in het alledaagse …!
19-27 okt 2019: I’ll push you camino
27 okt 2019: Afscheid Pater Peelen
Div. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?
Div. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes? 2


West-Friese Bedevaart naar Onze Lieve Vrouw ter Nood

Ook dit jaar wordt deze weer georganiseerd en wel op zondag 22 september a.s., voor de 111e keer. Mensen van binnen en buiten West-Friesland komen naar Heiloo om op voorspraak van Maria te bidden, te danken, om troost en rust te vinden of gewoon om de liefdevolle nabijheid van de Hemelmoeder in haar heiligdom bijzonder te ervaren.
Er zijn zoveel redenen om tot Maria te gaan, zeker in deze tijd.

Het programma is als volgt:

10.30 uur Heilige Mis – het koor van de bedevaartplaats Ubi Caritas verzorgt de zang
12.45 uur Stille aanbidding
13.15 uur Afsluitend Marialof met orgel en samenzang

Intenties voor de Heilige Mis kunt u opgeven via het secretariaat van de bedevaartplaats. Per adres: Hoogeweg 65, 1851 PH Heiloo. Per telefoon, behalve op woensdag, op weekdagen van 09.00 – 15.00 uur 072 5051288, per email: info@olvternood.nl

Terug naar boven


Reis naar Italië: St. Nicolaas, Padre Pio en Petrus & Paulus

Voor het najaar is een mooie reis voorzien, waarbij we bijzondere bedevaartplaatsen bezoeken: Bari en San Giovanni Rotondo (in Zuid-Italië) en Rome. De relieken van St. Nicolaas worden bewaard in Bari, een stad in ’t hakje van Italië, waar de kerk een bedevaartplaats is voor katholieke en orthodoxe christenen. In San Giovanni Rotondo heeft de kapucijner pater Pio (van Pietrelcina) vele jaren gewoond en gewerkt. Eind september 1968 overleed hij er. Al bij leven werd Padre Pio als heilig gezien – in 2002 door de Kerk heilig verklaard – en jaarlijks bezoeken vele duizenden zijn graf. Rome is de stad waar rond het jaar 67 de apostelen Petrus en Paulus de marteldood stierven. Petrus werd gekruisigd en begraven op de Vaticaanse heuvel en Paulus werd onthoofd en begraven aan de Via Ostiense. Twee grote basilieken – meer dan het bezoeken waard – markeren deze graflocaties.

Bedevaartprogramma
Op vrijdag 27 september vliegen we van Amsterdam naar Bari, met ’s middags een bezoek aan het ‘hakje’ van Italië. Op 28 september zijn we de hele dag in Bari zelf en bezoeken we de basiliek waar Sint Nicolaas begraven ligt. Zondag 29 en maandag 30 september zijn we in het heiligdom van Padre Pio. We vieren de eucharistie aan het altaar waar padre Pio dagelijks de Mis opdroeg, overwegen de kruisweg en bezoeken zijn graf. Op dinsdag 1 oktober maken we de reis van Zuid-Italië naar Rome, met een tussenstop in Manopello (heiligdom S. Volto), waar een doek met het gezicht van Jezus wordt bewaard. In Rome bezoeken we de graven van de apostelen Petrus en Paulus. Uiteraard ontmoeten we ook paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie op de woensdagmorgen. Ook bezoeken we de Scavi (bijzondere opgravingen met het graf van Petrus), het Vaticaans Museum en de Friezenkerk. Op vrijdag 4 oktober vliegen we van Rome naar Rotterdam. Na aankomst brengt een touringcar ons terug naar Noord-Holland.

Meer informatie?
Deze bedevaart wordt georganiseerd door de reisorganisatie VNB (www.vnb.nl) onder nummer IT1902. Folders en inschrijfformulieren zijn via uw parochie verkrijgbaar, via de VNB of de reisleiders:
• Dea Broersen (06-25021417 | dea.broersen@gmail.com);
• pastoor Eugène Jongerden (06-51265724 | ejongerden68@hotmail.com)
• pastoor Eric van Teijlingen (06-13716464 | pastoor.van.teijlingen@gmail.com).

Terug naar boven


10 jarig jubileum Happy Kids

Zondag 29 september viert kinderkoor Happy Kids alweer het 10-jarig bestaan en al die tijd onder leiding van Miep Wessing! Uiteraard willen we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zaterdag 28 september is er een feestelijke middag en avond voor de koorleden.

Zondag 29 september is er om 10.00 uur een feestelijke viering onder leiding van Pater Peelen, die hiervoor speciaal terugkomt. We sluiten deze viering af met koffie en wat lekkers. U bent allemaal van harte uitgenodigd!

Speciale oproep aan oud-koorleden van Happy Kids
Graag willen we de oud-leden van harte uitnodigen om aanwezig te zijn en enkele liedjes mee te zingen tijdens de viering. Er zijn hiervoor 2 open repetities gepland:
– 16 september 18.45 uur in het parochiecentrum.
– 23 september 18.45 uur in het parochiecentrum.
Zoveel mogelijk oud-leden zullen we hierover mailen maar voor wie we niet kunnen bereiken:
alle oud-leden zijn van harte uitgenodigd!

Miep Wessing en Lucienne Slijkerman Megelink
fred.lucienne@quicknet.nl

Terug naar boven


Geloven in het alledaagse …!

Na de succesvolle inspiratiedagen van 2017 en 2018 organiseren wij op zaterdag 12 oktober weer een Inspiratiedag en blijven we deze keer heel dicht bij het alledaagse.
We willen daarmee instemmen met onze paus Franciscus, die zegt: ‘God kun je nergens ontmoeten als je Hem niet éérst ontmoet in de gekwetste, beledigde en beschadigde mensen (zeg maar alledaagse) die je op je weg door het leven ontmoet.’

Voor deze dag hebben we een boeiende spreker: Alain Verheij (1989), schrijver, spreker, blogger en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij is theoloog en bijbelwetenschapper en studeerde aan de universiteit van Leiden. Een jaar geleden verscheen zijn boek ‘God en ik: wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de bijbel’. Verheij is lid van het Theologische Elftal van Trouw en is regelmatig te horen als radiocommentator bij de KRO/NCRV.

Dan zijn er twee rondes met verschillende werkwinkels o.a. verzorgd door de inleider n.a.v. zijn voordracht. Verder wordt er met deelnemers gezongen o.l.v. Wilma Wieringa, gaat Leo Mesman op zoek naar waar we God vinden in ons leven van alle dag, Nico Smit confronteert belangstellenden met shockerende, controversiële en misbruikte bijbelverhalen, Ko Schuurmans wijst de weg naar nieuwe en oude rituelen die een diepere betekenis geven aan het alledaagse en Jan Verbruggen gaat het gesprek aan n.a.v. de verhalen van een vrijwilliger bij slachtofferhulp en iemand die zich inzet voor een schone aarde.
We sluiten de dag af met het samen vieren van ons geloof.

Over deze inspiratiedag vindt u informatie in de folder die wij verspreiden, die u digitaal kunt opvragen bij jcj.verbruggen@quicknet.nl en kunt u vinden bij VPW-info, onder de knop Publicaties.

De inspiratiedag is in het mooie parochiecentrum van de Willibrorduskerk te Heiloo – Westerweg 267, enkele stappen vanaf het station. De dag begint om 10.00 u en wordt om + 15.30 u afgesloten.
Meer informatie vindt u in de folder.

Werkgroep Inspiratiedag namens de Vereniging Pastoraal Werkenden: Kiki Kint, Leo Mesman, Ko Schuurmans, Nico Smit en Jan Verbruggen

Terug naar boven


I’ll push you camino

Nieuwsbericht/persbericht
Naar aanleiding van de mail die VNB in mei aan alle parochies in Nederland stuurde heeft de Martinusparochie in Cuijk een bericht op haar website geplaatst over I’ll push you camino.
Deze hele speciale belevingsreis is voor pelgrims die anders nooit een Camino-reis zouden kunnen maken.

———————————————————
“Altijd al een keer de Camino willen ervaren, maar is dat gezien je fysieke beperktheid onmogelijk… Dan is dit jouw kans!”

De Camino voor zorgpelgrims
Als je gezond van lijf en leden bent kun je kiezen om de Camino te voet, te paard of met de fiets af te leggen maar als je beperkt bent in je mobiliteit, is de Camino zonder hulp van derden niet altijd voor je weggelegd.

Samen naar Santiago de Compostella
De Stichting VNB wil tijdens een 9-daagse tocht, van 19 t/m 27 oktober 2019, de tocht naar Santiago de Compostela mogelijk maken voor mobiel-gehandicapten. Dat wordt gerealiseerd met een team van jongeren en mantelzorgers. Samen gaan zij ervoor zorgen dat een zorgpelgrim met beperkte mobiliteit de Camino kan afleggen.
Dagelijks bepalen zij samen welke afstand (tot ±15 km) er per dag kan worden afgelegd. Mocht onderweg blijken dat het toch iets te ver zou zijn, dan is er een bus ter plekke die hen ophaalt.

Link naar het artikel op de website van de Martinusparochie en Cuijk;
Link

Link naar het artikel op de website van Ultreia 90, nieuwsbrief van pelgrims naar Santiago de Compostella.
Link

Contact met VNB
Informatie over deze reis: Link
VNB 073-681 81 11
Ruud.fokker@vnb.nl

of
Roosmarie Manders, marketing en sales: roosmarie.manders@vnb.nl 073-681 81 25
Ivonne van de Kar, beleidsmedewerker: ivonne.vandekar@vnb.nl 073-681 81 14

Terug naar boven


Afscheid Pater Peelen

DAG LIEVE MENSEN!
De titel geeft nu wel heel letterlijk mijn afscheid aan. Er zijn de laatste maanden nogal wat parochianen die me vertellen dat ze het jammer vinden dat ik afscheid neem. Ik zeg dan altijd: Gelukkig maar, want je had ook kunnen zeggen: Blij dat ie eindelijk weg is. Maar alle gekheid; het is voor ons allemaal, zeker ook voor mij, niet makkelijk geweest om deze stap te zetten. Wanneer ik door was gegaan, had het mijn gezondheid gekost. Het is namelijk uiterst belangrijk in dit ambt om je religieuze/spirituele vrijheid te kunnen behouden in je werk. En die dreigde behoorlijk aangetast te worden. Velen begrijpen dat ook en geven me groot gelijk deze nieuwe stap in mijn leven te nemen. De consequentie van deze stap is wel dat ik dan ook moet verhuizen. Mijn overste heeft me dat gevraagd en me tegelijkertijd een nieuwe zending gegeven op een aantal middelbare scholen die de jezuïeten ooit hebben gesticht. Er is daar weer behoefte aan religieuze invulling. Hoe dat moet worden ingevuld, ga ik na mijn fiets vakantie met hen bespreken. Mijn nieuwe woonplaats wordt trouwens Delft! Aan het woonhuis wordt nu gewerkt.

En dan kwam daar tussendoor ook nog het overlijden van mijn vader. Op 14 juni is hij naar mijn moeder gegaan. Ik had het voorrecht de laatste week van zijn leven voor hem te mogen zorgen. Zeer intensief; maar ook vol gezamenlijke herinneringen en humor. En dan kom je daarna ook in de afwikkelingen terecht. Maar dat hoort er allemaal bij. Ik hoor het van velen. Langs deze weg wil ik de velen danken die me in die periode hebben bemoedigd en me een kaartje hebben gestuurd. Dat was echt heel verwarmend.

En dan ga ik aanstaande maandag een huurauto ophalen in Amsterdam, waarmee ik in twee dagen naar de Poolse grens rij, met mijn fiets achterin. Daar nog een stukje met de trein en dan begint het tweede deel van mijn fietstocht door Polen, Litouwen, Letland, Estland en Rusland (tot Sint Petersburg). Daar bezoek ik het graf van de vermoorde tsarenfamilie. En God fietst hopelijk weer met me mee zittend op mijn bagagedrager. Dan kunnen we onderweg weer gezellig met elkaar praten. Mijn hoofd zal weer leeg waaien en de zon zal mijn lichaam verwarmen en ik zal weer vele lieve mensen ontmoeten.
En ik heb nu ruim de tijd. Namelijk acht weken. Ik zal via onze regiocoördinator Anne-Marie onderweg wat van me laten horen via een zogenaamde app. De parochies moeten zelf maar weten of ze het leuk vinden er iets van te plaatsen. Het laatste weekend (13 en 14 juli) zal ik nog voorgaan in de parochies Enkhuizen en Grootebroek, waar kort stil gestaan wordt bij mijn vertrek. Het echte afscheid voor alle regioparochianen vindt plaats op zondag 27 oktober in de jaarlijkse regioviering en dit jaar is dat: Enkhuizen.

In een apart artikeltje zal ik nog vermelden wie mij eventueel gaat opvolgen. Maar dat weet ik op dit moment nog niet.
Heel hartelijk bedankt voor jullie fantastische inzet en vriendschap. Dat zal ik nooit vergeten en neem ik in mijn hart mee naar Delft.
Pater Peter

Terug naar boven


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?

West-Friese Lourdes Vliegreis 2019

Dé West-Friese Lourdes Vliegreis 2019 (26-sep t/m 1 okt) telt 60 deelnemers en is daarmee volgeboekt!
Op de voorbereidingsbijeenkomst op woensdag 4 september – in de protestantse kerk te Hoogkarspel – vindt (her)kennismaking plaats, wordt praktische informatie verstrekt en kan men met alle vragen terecht. Ca. 10 dagen voor vertrek verstuurt VNB de reisbescheiden, vluchtnummers en definitieve reistijden.
Voor het thuisfront zijn de vluchtnummers en vliegtijden rond de dag van heen- en terugreis te vinden op NOS-Teletekst (pag. 768 1/7 en 2/7 Maastricht Airport) en op internet http://www.maastrichtairport.nl

Alle vliegplaatsen in dé West-Friese Lourdes Vliegreis 2020 zijn al gereserveerd… Wilt u in 2021 (eind september) met ons mee? U kunt zich nu al aanmelden bij Harry Vet ham.vet@quicknet.nl / 0228-514040.

Terug naar boven


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes? 2

Wilt U dit jaar ook met onze Lourdes-groep mee naar Lourdes!
Dat kan…. Er zijn nog een paar plaatsen in de bus van 29 mei t/m 6 juni.
Een bedevaartreis per bus is een bedevaart met een toeristisch tintje.
We bezoeken Banneux en ook Nevers waar Bernadette opgebaard ligt in haar schrijn.
Opstapplaats in Haarlem.

De vliegreis van 31 mei is volgeboekt maar U kunt nog mee met de vliegreis van
6 t/m 11 september. Het vliegtuig vertrek vanaf Maastricht Airport, maar vanuit Haarlem wordt het vervoer geregeld naar Maastricht

De Lourdes¬groep Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert al meer dan 20 jaar, in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim bus- en vliegreizen naar Lourdes.

De reizen worden begeleid door een ervaren reisleidster.
Er gaan vrijwilligers en verzorgsters mee die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. B.v. het dragen van de koffer en het duwen van de rolstoel.
De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond.
Deelnemers die extra zorg nodig hebben kunnen in het zorghotel Accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het ‘Huis voor de Pelgrim’.

Tijdens de bedevaart naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën.
Voor aanvullende informatie, brochure en opgave belt U met:
Joke Hoekman T. 013 – 5216701 M.06-42347729
Wilma Caiffa M.06-12157507 (na 18.00 uur)
Diaken Philip Weijers M. 06-53887641
Bezoek ook onze website http://www.lourdes-groep.nl,

Terug naar boven

Advertenties