Activiteiten Inschrijvingen


 

Geplande activiteiten : (Klik erop om het te lezen)
18 Apr 2019: Witte Donderdag (regioviering)
18 Apr 2019: Zonnebloemviering Witte Donderdag
19 Apr 2019: Uitnodiging sobere maaltijd Goede Vrijdag
03-07 Mei 2019: Banneux 03-07 Mei 2019
05 Mei 2019: Aanbidding Monstrans
10 Mei 2019: Impulsdagen voor vrouwen
19 Mei 2019: RKJ Volleybaltoernooi
13-17 Juli 2019: Tienerkamp BreakOut Available
23-27 Aug 2019: Banneux 23-27 Aug 2019
Div. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?
Div. Data 2019: Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes? 2

Terug naar boven

Witte Donderdag (regioviering)

In het toegroeien naar Pasen is natuurlijk het eerste van de drie heilige feesten, de gedachtenis aan het Laatste Avondmaal van Jezus met zijn leerlingen. We noemen dat, ook naar aanleiding van de kerkelijke kleur: Witte Donderdag. Het is bij uitstek ook het feest van de Eucharistie.

De laatste jaren werd opgemerkt dat de belangstelling voor dit prachtige feest, tanende was. Er zaten in elke parochie wat minder parochianen dan verhoopt. En dat is natuurlijk heel jammer. Om dit feest weer echt een feest te laten zijn, is na overleg in het pastoresoverleg en de parochieraden, in het regiobestuur besloten, van Witte Donderdag een regioviering te maken. Deze komende keer is Venhuizen uitgeloot om gastheer/vrouw te zijn. Samen met Jules Post en de plaatselijke koren zal dat een mooi en waardig feest worden.

Wij hopen op grote belangstelling uit de regio. En natuurlijk dat zij, die niet goed ter been zijn, worden meegenomen. Er is voldoende parkeergelegenheid.

En natuurlijk is er ook wel weer wat gesputter. Waarom niet in de eigen parochie? Ik ben zelf de enige priester in de regio, vandaar. Het is echt noodzakelijk om dit feest de volle impact te geven; door het een Eucharistie te laten zijn. En het geeft een grote regionale ook eucharistische verbondenheid. Ik hoop op begrip en geloof in deze voor iedereen lastige tijden. Maar als we nu niet de religieuze handen ineen slaan, komt er niets meer van.

Ik zou verder grote religieuze aandacht willen vragen (daar is deze tijd ook voor bedoeld) dat Eucharistie niet alleen handelt over breken en delen alleen. Dat is slechts een deel van de waarheid. Wij vieren als katholieken in de Eucharistie vooral de aanwezigheid van de Heer zelf. Dat is Zijn persoonlijke belofte aan ons; op deze avond gedaan. Zo werd en wordt de Eucharistie het gelovig kloppende hart van onze kerk! Zo was het ook altijd een troost en houvast van onze voorouders door de eeuwen heen. En ik wens ook ons dat geloof toe.

Ik wens ieder van ons een grote devotie toe in het toegroeien naar Pasen.
Pater Peter Peelen sj

Terug naar boven


Zonnebloemviering Witte Donderdag

Op Witte Donderdag 18 april 2019 is er in De Stek weer een Witte Donderdagviering van
De Zonnebloem Grootebroek.

Deze ochtend starten we om 10.00 uur met koffie en om 10.30 uur is er een viering met Dominee Nanne Haspels en Pater Peelen sj.

Daarna is er tijd om samen een borreltje te doen.
We hopen u daar te zien!

Terug naar boven


Uitnodiging sobere maaltijd Goede Vrijdag

De vormelingen zijn gestart met een actie voor “Het Vergeten Kind”. Met de actie “een sobere maaltijd” op Goede Vrijdag zetten de vormelingen zich in voor de kwetsbare kinderen in Nederland.
Steun ons!
Door samen een sobere maaltijd te nuttigen. De maaltijd is gratis en voor iedereen, jong en oud, iedereen is welkom om mee te eten. De maaltijd bestaat uit brood en soep zonder vlees en een appel. Tijdens de sobere maaltijd willen de vormelingen geld inzamelen voor het goede doel. De sobere maaltijd past ook heel mooi bij Goede Vrijdag, de dag van Jezus kruisiging. Het is ook goed te combineren met de Goede Vrijdag viering die om 19 uur begint met pater Peelen. Voorafgaand kan ook individueel langs de kruiswegstaties gelopen worden.
Waar?
In het parochiecentrum van Johannes de Doper aan de Zesstedenweg 158.
Hoe laat?
Het begint vanaf 17.30 uur tot 18.45 uur.
Graag van te voren (uiterlijk woensdag 17 april) doorgeven met hoeveel personen u komt en hoe laat (17.30 uur of na 18.00 uur) naar het email kj.pastoraat@gmail.com. LET OP! Neem wel zelf een bord of kom en een lepel mee.
Het Vergeten Kind
Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Denk aan verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens. Kinderen in deze zogeheten multi-probleem gezinnen zijn erg kwetsbaar. Bij ruim 55.000 gaat het zodanig mis, dat thuiswonen niet meer mogelijk is. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. Van belang is dat elk kind in Nederland zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. U kunt ons daarbij helpen!

Kunt u niet komen naar de sobere maaltijd en u wilt wel de vormelingen sponsoren, doe dan het volgende:
1. Ga naar onze actiepagina op het actieplatform van Het Vergeten Kind https://actie.hetvergetenkind.nl/team/vormelingen2019-westfriesland-zo,
2. Klik op “Doneer nu”,
3. Vul het bedrag in dat u wilt doneren,
4. Vul uw naam en e-mail adres in,
5. Kies de betaalmethode.
Hartelijke groeten en graag tot dan,
Vormelingen:
Rosa, Noortje, Piet, Abe, Iza, Noah, Mari, Marilon, Sanuyan, Barry, Oliwia, Janna en Maya
Werkgroepleden:
Fred, Gertruud en Danny
PS. Zaterdag 11 mei, 19.00 uur is de feestelijke vormselviering in de Johannes de Doperkerk. Komt u dan ook?

Terug naar boven


Banneux 2019

Banneux 2019 3 tot en met 7 mei en 23 tot en met 27 augustus

Die mooie warme plek in de Ardennen waar Maria, de maagd der armen, op ons wacht.
Wacht om ons te troosten en moed te geven.
Waar we onze zorgen en verdriet even in vertrouwde handen kunnen leggen en even weg zijn uit de snelle wereld waarin we leven. Om even op adem te komen en de normen en waarden weer te koesteren.
De bedevaart duurt vijf dagen van vrijdag tot en met dinsdag.
Wij halen u met de bus op bij opstapplaatsen om naar de eerste stop in Utrecht te gaan en daar koffie of thee te drinken. Dit is het verzamelpunt van alle bussen en hier ontmoet u uw medegasten en alle vrijwilligers van Bisdom Haarlem-Amsterdam.
Daarna gaat de reis richting Soerendonk waar een broodmaaltijd wordt aangeboden om dan voldaan naar Banneux te vertrekken waar wij vijf volledig verzorgde dagen voor u klaar staan.

Priesters, verpleegkundigen, arts en verzorgenden staan voor u klaar om u (daar waar nodig) te begeleiden en u vijf prachtige dagen te laten beleven en weer een beetje rust te vinden in dit hectische bestaan. Rolstoelen en rollators zijn aanwezig om een wandeling of uitstapje mogelijk te maken. De reis is ook geschikt voor minder validen en zieken. Een rolstoelbus is aanwezig.
Bent u gezegend met een goede gezondheid dan bent u natuurlijk ook van harte welkom om de warmte van Banneux te ervaren.

Op de terugweg stoppen wij wederom in Soerendonk om daar een heerlijke warme maaltijd te nuttigen en dat is ook de plaats waar wij afscheid van elkaar nemen en de reis naar huis verder gaat om u veilig en wel weer bij de opstapplaats te brengen.

De kosten bedragen € 295,– hierbij is alles inbegrepen

Data 2019
3 tot en met 7 mei – inschrijven tot eind maart
23 tot en met 27 augustus – inschrijven tot eind juni

Eva Onderwater
Tel. 0297-222208 of banneux.bisdomhaarlem@outlook.com
i.v.m. wisseldiensten van Eva kunt u ook contact opnemen met:

Ellen van der Laan
mobiel: 06-30918592

Mijn collega-vrijwilligers en ik hopen u te mogen verwelkomen.

Els Rong

Terug naar boven


Aanbidding Monstrans

Het is de intentie van de Parochie van de Heilige Nicolaas te Lutjebroek om iedere eerste zondag van de maand de kerk open te stellen van 17:00 uur tot 18:30 uur met uitstelling van de monstrans voor aanbidding. Iedereen is van harte uitgenodigd om enige tijd langs te komen voor aanbidding, om even bij te komen van de dagelijkse beslommeringen of voor welke intentie dan ook.
Dus de eerste maal op zondag 5 mei van 17:00 uur tot 18:30 uur.

Terug naar boven


Impulsdagen voor vrouwen

De Oecumenische werkgroep Vrouw & Geloof organiseert Impulsdagen voor vrouwen.
Het thema is Zusterschap. We willen ons bewust zijn van de kracht van vrouwen.
Wat betekent vriendschap tussen vrouwen? En wat heeft geloven met Zusterschap te maken als we kijken naar de vrouwen rondom de geboorte van Mozes?

De dagen zijn op vrijdag 10 mei 2019 in Hoorn in Dijk en Duin en op vrijdag 24 mei 2019 in Oudorp in de Terp. Er zijn ook workshops.
Beide dagen beginnen om 10.00 uur tot 16.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur.
De Terpkerk en de Wijkplaats zijn aan de Herenweg 4 in Oudorp.
De kapel van Dijk en Duin is aan de Wilhelminalaan 2 in Hoorn.
De kosten zijn €15,00 p.p.
Aanmelden kan via email: vrouwengeloof@gmail.com
of schriftelijk naar: Oecumenische Werkgroep V&G, p/a Karveel 10, 1625 EN Hoorn

Namens de oecumenische werkgroep, Cora ten Wolde

Terug naar boven


RKJ Volleybaltoernooi

De strijd der strijden in katholiek Nederland barst op zondag 19 mei weer los. Neem samen met jouw tiener- of jongerengroep deel aan het RKJ Volleybaltoernooi. Een toernooi waarbij we als meer of minder katholieke jongeren doen wat elke jongere doet. Haal die sportkleren maar uit de kast en ga de strijd aan!

Het volleybaltoernooi vindt plaats in Sporthal De Tas en De Bocht in Leidschendam en duurt van 13:00 – 18:00 uur. Natuurlijk is dit toernooi naast een leuk sportief evenement ook hét moment om kennis te maken met katholieke tieners en jongeren vanuit heel Nederland. Tussen de wedstrijden is er voor de sportieve en minder sportieve katholiek de gelegenheid om nieuwe contacten aan te gaan.

Je kunt je vanaf nu aanmelden door te mailen naar rkjvolleybaltoernooi@gmail.com. Ook voor vragen kun je bij dit mailadres terecht! Kosten voor deelname zijn €35,- per team, waarbij een team uit minimaal 6 personen bestaat waarvan in ieder geval 2 meisjes. Er zal daarbij een apart wedstrijdschema zijn voor tieners en jongeren, zodat iedereen tegen leeftijdsgenoten speelt.

Wat: RKJ Volleybaltoernooi
Wie: 12-30 jaar
Waar: Sporthal De Tas en De Bocht, Leidschendam
Hoe laat: 13:00-18:00 uur

Terug naar boven


Tienerkamp BreakOut Available

Klik hier om Aan te melden


Terug naar boven

Druk, druk, druk! Iedereen heeft het druk. Agenda’s vullen zich razendsnel. Met het mooie weer van de afgelopen dagen kijkt men uit naar de zomer en dus ook de zomervakantie. De eerste vakanties worden zo links en rechts al geboekt. Vandaar dat wij alle tienerwerkers en tieners op de hoogte willen brengen van de data voor het tienerkamp BreakOut; 13-17 juli gaat het gebeuren! Wij hopen dat we met net zo’n grote groep of misschien nog wel een grotere groep een geweldig kamp mogen beleven. Nodigt u uw tieners ook uit?

Het lijkt soms alsof het leven een aaneenschakeling van activiteiten is. Ben je beschikbaar voor jouw vrienden, familie en God? Ben jij Available? Tijdens het tienerkamp BreakOut aankomende zomer kijken we naar Maria. Zij stelde zich voor God beschikbaar om moeder te worden van Jezus. Ze leert ons hoe je available kunt zijn, bang mag zijn en mag vertrouwen op God. Ontdek samen met leeftijdsgenoten in een week vol sport, spel, gebed en creativiteit wie God voor jou kan zijn!

Wat: Tienerkamp BreakOut 2019!
Voor wie: 12-15 jarigen
Waar: Julianaklooster, Heiloo
Wanneer: 13-17 juli 2019
Prijs: €85,- info@jongbisdomhaarlem.nl


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?

“Maar wat mij het meest ontroerde was de grote kruisweg die mij persoonlijk diep raakte, mede door de lezingen, gedichten en verhalen van Jules en enkele mensen uit de groep.”
(Deelnemer West-Friese Lourdes Vliegreis 2018).

Dé West-Friese Lourdes Vliegreis 2019 – 26 september t/m 1 oktober – kent een goed gevuld programma met ruimte voor bezinning én gezelligheid. We verzorgen rondleidingen over het Heiligdom en in het stadje Lourdes. U kunt deelnemen aan diverse vieringen zoals de lichtprocessie, handoplegging en de viering in de Grot. Heel speciaal is ieder jaar weer de eigen gebedsdienst van de groep West-Friesland. Een excursie naar de Pyreneeën staat ook op het programma. Op woensdag 12 juni a.s. is er in Hoogkarspel een informatie- en kennismakingsavond; de deelnemers ontvangen twee weken van te voren de uitnodiging met agenda.

Het tarief van de 6-daagse vliegreis – 3-sterrengroepshotel, vol pension – is € 899,00 exclusief reis- en annuleringsverzekering, voor het 4-sterrenzorghotel (voor hen die zorg en/of verpleegkundige hulp nodig hebben, alsook voor degenen die moeilijk lopen en/of staan en geen rolstoelduwer hebben) € 999,00. Toeslag eenpersoonskamer € 150,00 resp. € 200,00. Het busvervoer naar en van Maastricht Airport is gratis! Wanneer deelname om financiële redenen een probleem is kan een beroep worden gedaan op een aantal fondsen; er hoeft geen enkele pelgrim om financiële redenen thuis te blijven! Schroom niet om voor informatie contact op te nemen met
Harry Vet ham.vet@quicknet.nl / 0228-514040 of
Roosmarie Manders (bureau VNB) roosmarie.manders@vnb.nl / 073-6818125.

Dé West-Friese Lourdes Vliegreis heeft inschrijfadressen in 22 plaatsen maar ook van buiten de regio zijn mensen welkom!
Voor Grootebroek: Ria Botman Zesstedenweg 289 0228-511501

Werkgroep West-Friese Lourdes Vliegreis 2019:
Pastor Mariet Vet 0228-514040, Alie Braas 0229-217139, Maria Braas 06-53741031,
Ans Spruit 0229-591719, Harry Vet 0228-514040 (coördinator).

Terug naar boven


Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes? 2

Wilt U dit jaar ook met onze Lourdes-groep mee naar Lourdes!
Dat kan…. Er zijn nog een paar plaatsen in de bus van 29 mei t/m 6 juni.
Een bedevaartreis per bus is een bedevaart met een toeristisch tintje.
We bezoeken Banneux en ook Nevers waar Bernadette opgebaard ligt in haar schrijn.
Opstapplaats in Haarlem.

De vliegreis van 31 mei is volgeboekt maar U kunt nog mee met de vliegreis van
6 t/m 11 september. Het vliegtuig vertrek vanaf Maastricht Airport, maar vanuit Haarlem wordt het vervoer geregeld naar Maastricht

De Lourdes¬groep Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert al meer dan 20 jaar, in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim bus- en vliegreizen naar Lourdes.

De reizen worden begeleid door een ervaren reisleidster.
Er gaan vrijwilligers en verzorgsters mee die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. B.v. het dragen van de koffer en het duwen van de rolstoel.
De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond.
Deelnemers die extra zorg nodig hebben kunnen in het zorghotel Accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het ‘Huis voor de Pelgrim’.

Tijdens de bedevaart naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën.
Voor aanvullende informatie, brochure en opgave belt U met:
Joke Hoekman T. 013 – 5216701 M.06-42347729
Wilma Caiffa M.06-12157507 (na 18.00 uur)
Diaken Philip Weijers M. 06-53887641
Bezoek ook onze website http://www.lourdes-groep.nl,

Terug naar boven

Advertenties