Activiteiten Inschrijvingen


 

Geplande activiteiten : (Klik erop om het te lezen)

18 Dec 2018: Kerst met Young Forever
25 Dec 2018: Kindje Wiegen 2018
13 Jan 2019: Viering met Fanfare Irene
13 Jan 2019: Stichting Eggo van Egmond
20 Jan 2019: Bedevaart Lourdes 2019
24 Jan 2019: Aanmelden Vormsel
26 Jan 2019: Prodigal Daughter
25-27 Jan 2019: Wereldjongerendagen@home!
10 Feb 2019: Faithtalk
27 Mrt – 03 Apr 2019: Met diaken Rob Mascini naar het Heilig Land
07 Apr 2019: Eerste Heilige Communie 2019
26 Sep – 01 okt 2019: West-Friese Lourdes Vliegreis 2019


Kerst met Young Forever

Op dinsdag 18 december is het weer zover. Projectkoor Young Forever geeft maar liefst 2 kerstconcerten op 1 avond! De Johannes de Doperkerk in Grootebroek zal om 19.00 uur en om 21.00 uur het toneel zijn waarop iedere bezoeker het ware kerstgevoel zal krijgen.

Young Forever is al jaren befaamd om haar uitverkochte (kerst)concerten en dat is niet voor niets. Dit koor heeft er voor gekozen om altijd een totaalbeleving te presenteren; de sfeer, de belichting en niet in de laatste plaats de altijd verrassende muziek in prachtige bewerkingen, veelal van de hand van dirigent Alex Hylkema.
Iedere keer weet het Grootebroeks projectkoor de donkere dagen voor kerst een beetje lichter te maken. Het is dan ook een echte aanrader om 18 december naar de Johannes de Doperkerk te komen en gezamenlijk in kerstsferen te geraken.

Kaarten á € 8,00 verkrijgbaar via www.youngforever.nl of bij Irene Boon 06-28059568
en Wilma Prinse 06-83551345. En, indien nog beschikbaar, aan de kerk.

Terug naar boven


Kindje Wiegen 2018

Geachte grote en vooral kleine mensen.
Graag willen wij u uitnodigen bij het Kindje Wiegen
op Eerste Kerstdag om 15.00 uur,
de kerk is dan open om 14.30 uur.

Wat is de bedoeling?

Bij binnenkomst mogen alle kinderen die dat willen zich verkleden als een lid van de Kerststal. Dat kan een herder, engel, schaapje, os of ezel zijn. Zij mogen allemaal op het priesterkoor komen zitten We spelen het Kerstspel:
DE VIER LICHTEN en maken muziek.

We zingen gezamenlijk met alle mensen in de kerk de welbekende kerstliedjes. De kinderen mogen bij de kerststal komen kijken naar Jozef en Maria met hun kindje Jezus. Zo dragen wij bij aan een fijn gezamenlijk kerstgevoel.

Daarnaast zijn het afgelopen jaar ook 12 kinderen gedoopt door het Heilig doopsel. Tijdens die viering hebben zij van ons een doopbootje gekregen dat werd opgehangen aan het grote schilderij in de kerk met een grote bootklomp erop.
Tijdens dit samenzijn krijgen zij hun bootje weer terug.

Wees welkom alle grote maar vooral ook kleine kinderen! Vriendelijke groet de werkgroep Kindje Wiegen

Terug naar boven


Viering met Fanfare Irene

Al een aantal jaren komt Fanfare Irene o.l.v. Lieuwe de Jong bij ons een Eucharistieviering heel feestelijk muzikaal opluisteren. Deze keer is het op zondag 13 januari om 10.00 uur.

Wij heten ze van harte welkom en we hopen dat velen dit met ons mee willen vieren.
Werkgroep bijzondere vieringen.

Terug naar boven


Stichting Eggo van Egmond

De abdijwinkel en kaarsenmakerij samen zijn in een stichting ondergebracht en heet nu voortaan ‘Stichting Eggo van Egmond’. De stichting is opgericht door de abdij en zij is daar ook de bestuurder van. Deze nieuwe bedrijfsvorm maakt het mogelijk om bijvoorbeeld subsidies aan te vragen t. b. v. educatieve en/of culturele projecten omdat een stichting dan ook geen winstoogmerk als doel heeft.

De naam Eggo is een oud-Egmondse naam. Eggo leefde in de 7e/8e eeuw en is een vriend geweest van onze patroon de heilige Adelbert. Zoals Adelbert en Eggo ten dienste stonden van het volk, zo ook het doel van onze abdij en abdijwinkel nl. getuigen van ons geloof in God, in Jezus Christus als Redder van de wereld. Met het evangelie als richtlijn leven wij een leven toegewijd aan God ten dienste van kerk en samenleving. De abdijwinkel/kaarsenmakerij is een venster van ons monastieke leven.

Activiteitenomschrijving

De activiteiten van onze winkel en kaarsenmakerij, van de Stichting Eggo van Egmond dus, richten zich op:

De productie van- en de handel in kaarsen, liturgische artikelen, aanverwante producten en aardewerken, alsmede de detailhandel in monastieke en religieuze artikelen. Verder leggen wij ons erop toe om de samenleving ook te ondersteunen in het bevorderen van het geestelijk leven. Denk aan onze boekhandel met veel geestelijke literatuur, lezingen en cursussen die worden gegeven, rondleidingen, geestelijke gesprekken et cetera.

Informatiebijlage

De informatie die u in de bijlage vindt heb ik samen met onze medewerkers en medebroeders opgesteld. Het betreft lezingen die zullen plaatsvinden de komende maanden, alsook van de nieuwe boeken die wij u willen aanbevelen, en een ‘top 10 meest gelezen’ boeken van de maand. U hebt een verkorte versie daarvan gekregen, een uitgebreidere versie met onze artikelen zoals paaskaarsen, gelegenheidskaarsen, dompelkaarsen, doopsel/vormsel materiaal etc. komt voor het einde van deze maand.

Natuurlijk bent u bij ons van harte welkom, alleen, met uw gezel of met een groep om de winkel te bezoeken, om een dienst bij te wonen in de kerk of gewoon om te genieten van de stilte en rust van de omgeving. Ik spreek u heel graag mocht u vragen hebben.

Een gezegende voortzetting van de veertigdagentijd en opgang naar Pasen.
namens de monniken, medewerkers en vrijwilligers,
Broeder Steve Purperhart
Bestuurslid van de Stichting Eggo van Egmond
Terug naar boven


Bedevaart Lourdes 2019

Gaat U mee op bedevaart naar Lourdes!

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën.
De Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam verzorgt al decennia lang jaarlijkse bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het ‘Huis voor de Pelgrim’ (Limburgse Bedevaarten). De groep bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond.
Deelnemers die veel zorg nodig hebben kunnen in het Zorghotel accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het Huis voor de Pelgrim.

Het aanbod voor dit jaar bestaat uit:

29 mei – 6 juni 2019, busreis naar Lourdes
Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. Onderweg worden plaatsen aangedaan als Banneux, een bedevaartplaats in België. Het Hospice in Beaune, een prachtig museum, vroeger was het een ziekenhuis voor arme mensen. En natuurlijk op de terugreis een bezoek aan het klooster in Nevers, waar Bernadette ligt opgebaard in haar schrijn.

Indien U liever vliegt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de
vliegreis van 31 mei – 5 juni 2019.
De pelgrims die met het vliegtuig gaan sluiten zich dan in Lourdes bij de buspelgrims aan.

Vliegreis van 6-11 september 2019
Vertrek vanaf vliegveld Maastricht. Bij voldoende deelname gaan we met een bus vanuit Haarlem naar het vliegveld.

Informatiebijeenkomsten
Als U, uw familie, kennissen en vrienden belangstelling hebben voor een reis naar Lourdes, dan bent U allen van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst komt U alles te weten over de 2 bedevaart reizen. Er wordt een presentatie en informatie gegeven over de reis, de bedevaart zelf, het leven van Bernadette en het heiligdom van Lourdes.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op:
Zondag 20 januari 2019
Locatie: Moeder van de Verlosserkerk
Adres: Prof. Eijkmanlaan 48, 2035 XB in Haarlem
Aanvang: 13.00 uur.
De duur van elke bijeenkomst is ongeveer 90 minuten.

Voor verdere inlichtingen kunt U terecht bij:
Joke Hoekman T. 013-5216701 M. 06-42347729
Wilma Caiffa M. 06-12157507(na 18.00 uur)
Diaken Philip Weijers M. 06- 53887641

Tip: Bent u client bij Zorgverzekeraar CZ! Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een flinke korting op de reissom. Meer informatie hierover bij Joke Hoekman.

Veel informatie kunt U vinden op onze website: www.lourdes-groep.nl en Facebook: Lourdesgroep

Terug naar boven


Aanmelden Vormsel (vanaf groep 8)

Op woensdag 24 januari 2019 om 19.30 uur start het vormseltraject met een bijeenkomst alleen voor de (groot)ouders van de vormelingen. Dit traject wordt afgesloten in een feestelijke viering op zaterdag 11 mei met toediening van het Vormsel door Bisschop Van Burgsteden.

In de voorbereiding wordt op een laagdrempelige wijze de basis van het geloof besproken en wat kunnen wij daarvan leren. Het gaat over vriendschap, keuzes maken, contact maken, aandacht en zorg voor anderen, etc.
De werkavonden vinden plaats onder leiding van leden van de vormselwerkgroep in samenwerking met de (groot)ouders.

Naast de werkavonden gaan we onder andere ook naar het klooster met overnachting in Heiloo bij de Blauwe Maria zusters, hebben we een Passion-avond en organiseren we een sobere maaltijd in de Goede week; een afwisselend programma dus.
De ervaring leert dat na een aarzelend begin de tieners met veel plezier aan de bijeenkomsten deelnemen.

Wie kunnen er aan meedoen? Iedereen die in groep 8 zit van de basisschool of in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit Grootebroek, Enkhuizen, Bovenkarspel en Lutjebroek. Voor het ontvangen van het Vormsel moet je wel gedoopt zijn (dat kan eventueel geregeld worden in het voorbereidingstraject).
Voor deelname wordt een bijdrage van € 15,00 gevraagd.

Aanmelden vooraf is noodzakelijk en dit kan bij Fred Slijkerman Megelink via email fred.slijkerman@gmail.com of telefonisch 06-51700562; ook voor vragen. Heeft u interesse om mee te helpen in dit traject neem dan ook contact op.

Terug naar boven


Prodigal Daughter

Theatraal concert Irma Dee: Prodigal Daughter – een verhaal over thuis komen

Op zaterdag 26 januari om 20.00 uur vindt in het RSG Enkhuizen, Boendersveld 3 een verhalende muziekvoorstelling plaats van de tour van Irma Dee.

In deze theatrale voorstelling neemt Irma Dee met haar band de bezoekers mee op een reis door het leven, naar aanleiding van haar album ‘Prodigal Daughter’. Voor dat album is zij geïnspireerd door de bestseller ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen. Irma met haar verhaal te zien in het tv-programma ‘De Verandering’ op NPO2 en bij ‘Hour of Power’ op RTL5.

Het verhaal van de verloren zoon klinkt misschien haast overbekend. Maar de manier waarop het hier gepresenteerd wordt, gaat veel verder en dieper dan het verhaal vaak gebracht wordt. Er worden allerlei thema’s belicht, van weglopen, je niet geliefd voelen, schaamte, angst en de weg terug ondernemen. Daarnaast komen ook de positie van de oudste zoon en de liefde van de vader in ruime mate aan bod.

Irma Dee bracht tot nu toe een album, een EP en diverse singles uit. Daarin spelen wezenlijke vragen over het leven en de dood een belangrijke rol. Na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven: de moord op haar zwager en de impact op het leven van haar zus en gezin op missie in Afrika;, was de muziek in haar voor een aantal jaren verstild.

Tot zij het boek “Eindelijk Thuis’ las van Henri Nouwen, die hierin verslag doet van zijn gedachten bij Rembrandts ‘De Terugkeer van de Verloren Zoon’.
Het boek bleek woorden te geven aan de zoektocht die zij zelf doormaakte. Samen met Bram Rebergen (directeur Youth for Christ) is een verhalende voorstelling gemaakt waarin naast liedjes en bekende covers een verhaallijn meeloopt die de bezoeker meeneemt op een reis door het leven, naar het punt waarop klinkt: Jij bent GELIEFD!

Irma’s zus, Lora Kremer heeft ook een verhalende rol in het geheel en zingt daarnaast enkele duetten met Irma. Het betreft een avondvullend programma met zang, dans en theater, ondersteund met treffende beelden. Een avond met een aansprekende boodschap voor jong en oud. Het programma heeft een laagdrempelig karakter en is geschikt voor iedereen.

Kaarten kosten 9 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via Truetickets.nl
Overige info is te vinden op www.ProdigalDaughter.nl en op https://baptistenenkhuizen.nl/
Promo filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=Sbjqo88A8Q0

Terug naar boven


Wereldjongerendagen@home!

Is Panama geen optie? Beleef de Wereldjongerendagen dan mee vanaf Ameland! Van 25 tot en met 27 januari 2019 wordt er een parallelweekend gehouden met de titel WJD@home!
Het thema van deze WJD is: “Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38). Paus Franciscus benadrukt dat Maria met haar geloof, moed en durf een voorbeeld is voor jongeren en de Kerk. Dus aarzel niet en meld je aan.
• 25 januari Vertrek boot Holwerd naar Ameland: 18:00 uur.
• 27 januari Vertrek boot Ameland naar Holwerd: 17:00 uur.

Aanmelden? Mail je naam, adres, telefoon¬nummer en eventuele bijzonderheden naar info@jongkatholiek.nl.

• Leeftijd: jongeren van 16 tot 30 jaar.
• Kosten: € 75,=Mochten de kosten een probleem opleveren, neem dan contact op met jouw bisdom. Je kunt het bedrag overmaken op rekening¬nummer NL11 INGB 0002784498 t.n.v. ‘Secretariaat RK Kerk¬genootschap’ te Utrecht onder vermelding van ‘Home 2019’.
• Aanmelden kan tot 20 december 2018.
Terug naar boven


Faithtalk

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar?
Opzoek naar verdieping? Sociaal contact met andere jongeren?

Verdiepende avonden aan de hand van de catechismus waarbij ook een fijne sociale cultuur centraal staat. Mogelijkheid om open je vragen stellen en interactief met elkaar te verdiepen.

We gaan beginnen met een kennismakingsavond op 10 februari 2019. Hier kunnen we met elkaar kennismaken en ook samen kijken naar een mooie invulling van de avonden. Er staan hapjes en drankjes op het menu van deze avond. Het vind plaats in de drie tulpen.
Achterom 24a, 1621 KV Hoorn van 19.00 – 20.00 uur.

Pastoor Samuel Marcantognini, Kapelaan Mario Agius en pastor Maciej Gradski zullen de avonden begeleiden, en kunnen verdieping geven.

Na de kennismaking zijn de volgende datums beschikbaar voor deze mooie ontmoetingen:
Vanaf de tweede bijeenkomst wordt de avond begonnen met een maaltijd, om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten.

10 Maart 18.00 tot 20.00 uur
7 april 18.00 tot 20.00 uur
12 mei 18.00 tot 20.00 uur
2 juni 18.00 tot 20.00 uur
7 juli Barbecue

Voor meer informatie bel gerust met de parochiecoördinator Bart Brieffies-Bielsma. 0636306043

Terug naar boven


Met diaken Rob Mascini naar Rome

27 mrt t/m 3 april 2019 (Heilig Land)

Voor wie mij niet kent: ik ben diaken Rob Mascini van het bisdom Haarlem-Amsterdam.
In het komende seizoen ga ik met kleine groepen mensen weer op zoek naar de wortels van ons geloof. Het zullen weken zijn van bezinning en bedevaart, maar ook van ontmoeting met elkaar en ontmoeting met de eerste Christenen in Rome en in het Heilig Land.
In Rome zullen we ons laten inspireren door de oudste afbeeldingen van ons geloof. Het zijn prachtige mozaïeken en eeuwenoude fresco’s. Zij getuigen ervan hoe de zorg voor mensen de Christenen kenmerkte. Deze zorg is er niet alleen de oorzaak van dat de kerk in de eerste eeuwen zo snel kon groeien. Het is ook de basis geworden voor onze westerse beschaving. Zo zal deze reis zeker ook een bezinning zijn op ons eigen geloof in de kerk en de maatschappij van vandaag.
Natuurlijk zullen we de paus ontmoeten en zullen we de eucharistie vieren in de Friezenkerk. We dwalen door de oude straatjes van de stad. We bezoeken de grote monumenten. En ik breng u naar de plekjes waar de gewone toeristen niet komen, het huisje van Petrus, zijn graf diep onder de Sint Pieter, prachtige onbekende kerkjes en pleintjes. En natuurlijk rusten we uit op de terrasjes van de stad. Meer info vindt u op de website van Drietour http://www.drietour.nl/rob-mascini-rome
Voor de Romereis kunt u een inschrijfformulier aanvragen bij a.kammeraat@drietour.nl
of bij robmascini@gmail.com

Ook kunt u mee naar het Land van de Bijbel…!
Een boeiende en gevarieerde reis van 8 dagen naar Israël. Dé manier om in goed gezelschap in korte tijd veel te zien van dit mooie land. We bezoeken natuurlijk de heilige plaatsen Jeruzalem en Nazareth. Ook gaan we gaan naar het meer van Tiberias, de berg Thabor en zullen we drijven op de Dode zee.
We gaan het land zien waar we zo vaak over gehoord hebben: het land van de aartsvaders en de profeten, van Johannes de Doper, Maria en de apostelen. We treden in de voetsporen van Jezus zelf. We zullen ter plaatse de Bijbelverhalen lezen en ons geloof verdiepen.
Het zal een kleine groep worden (min. 15 en max. 25 mensen).
We vliegen rechtstreeks met EL AL. Op basis van volpension gaat de reis ca. €1700,– kosten. De definitieve reissom zal in oktober bekend zijn.
Vooraf zal er voor de reizigers een informatiebijeenkomst gehouden worden.
U kunt zich al voorlopig inschrijven, zodat u zeker weet dat u een plekje heeft. Dit kan voor Israël op http://www.drietour.nl/mascini.
Pas in oktober als de reissom definitief bekend is, wordt de voorlopige inschrijving omgezet in een definitieve boeking. Tot die tijd zit u er dus nog niet aan vast.

Nadere info voor beide reizen:
Pastorale begeleiding: Pastor Rob Mascini (023-5291484) robmascini@gmail.com
Zijn inzet is ongehonoreerd, er is geen winstoogmerk. De reizen zijn pastoraal van opzet. Kijkt u ook op zijn website http://www.romereizen.one

De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep.
Uw reis wordt verzorgd door de christelijke reisorganisatie Drietour https://www.drietour.nl/
Voor al uw zakelijke vragen kunt u daar terecht bij
de heer Arie Kammeraat a.kammeraat@drietour.nl 0031 88 3100563 (voor Rome)
Mevr. Annemieke Collet a.collet@drietour.nl 0031 88 3100566 (voor het H.Land)

Pastor Rob Mascini

Terug naar boven


Eerste Heilige Communie 2019

Op zondag 7 april 2019 zullen de kinderen van groep 4 uit de parochies Grootebroek en Enkhuizen hun Eerste Heilige Communie doen. De werkgroep gaat samen met ouders de voorbereidingsperiode en de vieringen verzorgen. Na het opsturen van het inschrijfformulier ontvangen ouders een uitnodiging voor de informatieavond op maandag 7 januari 2019.
De volgende data zijn gepland voor de voorbereiding:

Werkmiddagen en vieringen
Maandag 7 januari 20.00 uur ouderavond
Zaterdag 19 januari 13.30-15.00 uur 1e werkmiddag
Zaterdag 2 februari 13.30-15.00 uur 2e werkmiddag
Zaterdag 9 februari 13.30-15.00 uur 3e werkmiddag
Zaterdag 2 maart 13.30-15.00 uur oefenmiddag presentatieviering
Zondag 3 maart 10.00 uur PRESENTATIEVIERING
Zaterdag 16 maart 12.20-15.30 uur 4e werkmiddag
Zaterdag 23 maart 13.30-15.00 uur 5e werkmiddag
Zaterdag 6 april 13.30-15.00 uur oefenmiddag
Zondag 7 april 10.00 uur EERSTE COMMUNIEVIERING
Zaterdag 13 april 12.30-13.30 uur evaluatiemiddag voor de kinderen
(daarna mogelijkheid tot Palmpasen stokken maken)

Ouders die hun kind willen opgeven voor de Eerste Communie, kunnen een mail sturen naar: heiligecommunie@gmail.com.
Dan wordt er een inschrijfformulier per mail verstuurd.
Kinderen uit groep 4 (die op een R.K. basisschool zitten in Grootebroek of Enkhuizen) krijgen via school een aanmeldformulier.

Voor meer informatie kan contact gezocht worden met de werkgroep Eerste Heilige Communie via heiligecommunie@gmail.com

Terug naar boven


West-Friese Lourdes Vliegreis 2019

In 2019 -donderdag 26 september t/m dinsdag 1 oktober- gaat VNB West-Friesland voor het achttiende achtereenvolgende jaar naar Lourdes. De groepsreis, met West-Friese pastorale begeleiding, staat open voor jong, oud, gezond, ziek, gelovig, niet gelovig, buitenkerkelijk, andersdenkend.

Twee informatie- en kennismakingsavonden in juni en september dragen bij aan een versneld groepsgevoel. Op de reünie in november krijgt u het herinneringsboekje van deze betekenisvolle reis! Wilt u in 2019 met ons mee? Meldt u nu al aan, er zijn reeds 29 plaatsen gereserveerd. Opgave bij Harry Vet: ham.vet@quicknet.nl / 0228-514040.

Terug naar boven

Advertenties