Korte Mededelingen


Korte Mededelingen : (Klik erop om het te lezen)

Enquete
Poolse vieringen in de Theresiakapel, Hem
Kopij De Voorloper
Openstelling kerk Lutjebroek
Wekelijks repetities koren in het parochiecentrum:
Gezins- en jongerenpastoraat
Kerkhof en opbaarruimte bij de kerk
Dopen
Koffietijd in ‘t Stadsplein
Kerkhof en (nacht)vorst
Zoekt en je zult vinden
Stille Kracht


Enquete

Hartelijk dank voor de positieve response op de enquête. We hebben al veel formulieren ontvangen echter nog niet van iedereen. Voor degenen die het enquêteformulier nog niet hebben ingevuld, zou u nog een paar minuten vrij kunnen maken om het alsnog in te vullen en in te leveren bij het secretariaat?

Inmiddels worden de gegevens verwerkt en was het nog niet mogelijk alle veranderingen nu al door te voeren, wij houden u op de hoogte.

Het parochie-team.

Terug naar boven


Poolse vieringen in de Theresiakapel, Hem

Kerk Hem

Elke zondag om 9.30 uur is er in Venhuizen, in de Theresiakapel (Hemmerbuurt 122) een viering in het Pools. Deze vieringen worden verzorgd door de Poolse Katholieke Missie uit Amsterdam.

Terug naar boven


Kopij De Voorloper

OPNAME VAN INGELEVERDE KOPIJ IS TER BEOORDELING VAN DE REDACTIE
Inleveren tot uiterlijk zaterdag 13 juni a.s.
Email: devoorloper@quicknet.nl

Terug naar boven


Openstelling kerk Lutjebroek

Het is de intentie van de Parochie van de Heilige Nicolaas te Lutjebroek om iedere eerste zondag van de maand de kerk open te stellen van 17:00 uur tot 18:30 uur met uitstelling van de monstrans voor aanbidding.

Iedereen is van harte uitgenodigd om enige tijd langs te komen voor aanbidding, om even bij te komen van de dagelijkse beslommeringen of voor welke intentie dan ook.

Terug naar boven


Wekelijks repetities koren in het parochiecentrum:

Op maandagavond 19.00 uur repetitie Happy kids in zaal 2
Op dinsdagavond 19.15 uur repetitie gemengd koor in zaal 1 en 2
Op donderdagavond 19.30 uur repetitie Together in zaal 1 en 2
Terug naar boven


Gezins- en jongerenpastoraat

Voor informatie over tiener- en jongerenactiviteiten kunt u contact opnemen met:
Fred Slijkerman, tel. 0228-522315.
Op vrijdagavond 20.00 uur repetitie Joko (interparochieel koor) in de Martinuskerk, Bovenkarspel
Terug naar boven


Kerkhof en opbaarruimte bij de kerk

Het kerkhof wordt door een actieve groep vrijwilligers op een geweldige manier onderhouden. Het ziet er daardoor met name in het voorjaar schitterend uit. De afgelopen weken hebben weer een viertal begrafenissen plaats gevonden. Voor velen is het nog steeds een waardevolle vorm om het afscheid te verwerken.

Wist u, dat de parochie ook een keurige opbaarruimte voor overledenen heeft?! Daar kan dus ook gebruik van worden gemaakt. De nabestaanden krijgen dan een sleutel en kunnen daar zelf 24 uur per dag heen gaan. Velen ervaren dit als zeer waardevol. Wilt u eens zien hoe deze ruimte er uit ziet, bel dan 513780 voor een afspraak.

Er wordt een redelijk tarief gerekend en voor leden van de Uitvaartvereniging St. Barbara te Grootebroek geldt een gereduceerd tarief.
Bel voor nadere informatie over of bezichtiging van de opbaarruimte,

Ewald Kuin tel. 0228-513780.
Terug naar boven


Dopen

Opgave voor het dopen bij: Karin Buijsman tel. 0228-515404. Graag een geboortekaartje naar het parochiecentrum sturen.
Zie op de site ook : Werkgroepen / Catachese & Voorbereiding / Dopen.

Terug naar boven


Koffietijd in ‘t Stadsplein

Voor mensen die net iets te vaak alleen thuis zitten organiseert Sociaal-cultureel Centrum ’t Stadsplein iedere eerste zondag van de maand van 11.00-13.00 uur KOFFIETIJD, waarbij u van harte welkom bent voor een kopje koffie of thee en een gezellig praatje. (€ 3,00 p/keer)

Nieuw dit seizoen is ZONDAGMIDDAGTIJD, iedere derde zondag van de maand van 14.30-16.30 uur. Ook hier staan de koffie en thee klaar en is er daarnaast ook gelegenheid om geheel vrijblijvend gezellig een spelletje te doen zoals klaverjassen, Rummikub, sjoelen, Scrabble of een potje biljarten. (€ 3,00 p/keer)

Aansluitend aan deze middag kunt u zich opgeven voor ETENSTIJD van 17.00-19.00 uur, waarbij u voor een kleine vergoeding een heerlijke maaltijd voorgezet krijgt, klaargemaakt door onze enthousiaste vrijwilligers. (€ 9,50 p/keer)
Aanmelden via ’t Stadsplein
Hoofdstraat 17, Bovenkarspel, tel: 0228-515576
website: http://www.tstadsplein.nl email: info@tstadsplein.nl
Terug naar boven


Kerkhof en (nacht)vorst

Voor het geval dat er nog wat (nacht)vorst mocht komen zouden de vrijwilligers, die het kerkhof bijhouden, het heel fijn van u vinden als u de glaswerken en andere materialen, die stuk kunnen vriezen, van de graven wilt verwijderen.
Terug naar boven


Zoekt en je zult vinden

Maar dat is niet altijd even makkelijk. Als hulpmiddel is er nu een boek verschenen dat heet “Twitteren met God” waarin vele vragen en heldere antwoorden staan… Voor meer achtergrondinformatie is er een gratis app bij.
Na lezing kun je beter antwoorden op vragen van je kinderen en ook voor jezelf is het verhelderend. Voor verdere informatie en aankoop zie: http://www.tweetingwithgod.com
Terug naar boven


Een stille kracht

Af en toe bezoek ik het kerkhof en dan ook het Mariakapelletje. Wat ik zo mooi vind is dat er altijd een kaarsje brand en zijn ze op, dan staan er zo weer nieuwe. Ik weet dat degene die dit mogelijk maakt geen pluim wil hebben, maar wil hem hierbij toch een schouderklopje geven. Nogmaals bedankt!

Jacquelline Stosz
Terug naar boven