Korte Mededelingen


Korte Mededelingen : (Klik erop om het te lezen)

Werkzaamheden op de begraafplaats
Poolse vieringen in de Theresiakapel, Hem
Kopij De Voorloper
Wekelijks repetities koren in het parochiecentrum:
Gezins- en jongerenpastoraat
Opbaarruimte bij de kerk
Dopen
Koffietijd in ‘t Stadsplein
Kerkhof en (nacht)vorst
Zoekt en je zult vinden
Stille Kracht
Te Huur


Werkzaamheden op de begraafplaats

Het kerkhofbeheer heeft besloten om medio augustus het gehele vak A te ruimen. Dit betreft een algemeen vak waarvan de grafrechten allemaal verlopen zijn. Er is geen mogelijkheid tot verlenging van deze rechten. Bent u rechthebbende van één van deze graven en heeft u nog vragen over dit besluit dan kunt u zich wenden tot de begraafplaatsbeheerder
de heer J. Noordhout tel. nr.0228- 514382.

Terug naar boven


Poolse vieringen in de Theresiakapel, Hem

Kerk Hem

Elke zondag om 9.30 uur is er in Venhuizen, in de Theresiakapel (Hemmerbuurt 122) een viering in het Pools. Deze vieringen worden verzorgd door de Poolse Katholieke Missie uit Amsterdam.

Terug naar boven


Kopij De Voorloper

OPNAME VAN INGELEVERDE KOPIJ IS TER BEOORDELING VAN DE REDACTIE
Inleveren tot uiterlijk zaterdag 30 maart a.s.
Email: devoorloper@quicknet.nl

De redactie wenst u gezellige Kerstdagen en een vredig 2019
Terug naar boven


Wekelijks repetities koren in het parochiecentrum:

Op maandagavond 19.00 uur repetitie Happy kids in zaal 2
Op dinsdagavond 19.15 uur repetitie gemengd koor in zaal 1 en 2
Op donderdagavond 19.30 uur repetitie Together in zaal 1 en 2
Terug naar boven


Gezins- en jongerenpastoraat

Voor informatie over tiener- en jongerenactiviteiten kunt u contact opnemen met:
Fred Slijkerman, tel. 0228-522315.
Op vrijdagavond 20.00 uur repetitie Joko (interparochieel koor) in de Martinuskerk, Bovenkarspel
Terug naar boven


Opbaarruimte bij de kerk

Sinds begin dit jaar is het niet meer mogelijk het uitvaartcentrum aan de Verlengde Raadhuislaan te gebruiken voor het opbaren van overledenen.

Veel mensen staan er niet bij stil of weten niet dat bij de kerk een opbaarruimte aanwezig is, die 24 uur per etmaal door de nabestaanden via de buitenzijde met een eigen sleutel kan worden bezocht. Deze ruimte is vorige maand van een nieuwe vloerbedekking voorzien.

Geeft u deze mogelijkheid aan anderen door, want we horen achteraf dat mensen hiervan niet op de hoogte zijn. De ruimte kan door iedereen, voorheen of nu wonend in Grootebroek worden gebruikt.

Er wordt een redelijk tarief gerekend en voor leden van de Uitvaartvereniging St. Barbara te Grootebroek geldt een gereduceerd tarief.
Bel voor nadere informatie over of bezichtiging van de opbaarruimte,
Ewald Kuin tel. 0228-513780.
Terug naar boven


Dopen

Opgave voor het dopen bij: Karin Buijsman tel. 0228-515404. Graag een geboortekaartje naar het parochiecentrum sturen.
Zie op de site ook : Werkgroepen / Catachese & Voorbereiding / Dopen.

Terug naar boven


Koffietijd in ‘t Stadsplein

Voor mensen die net iets te vaak alleen thuis zitten organiseert Sociaal-cultureel Centrum ’t Stadsplein iedere eerste zondag van de maand van 11.00-13.00 uur KOFFIETIJD, waarbij u van harte welkom bent voor een kopje koffie of thee en een gezellig praatje. (€ 3,00 p/keer)

Nieuw dit seizoen is ZONDAGMIDDAGTIJD, iedere derde zondag van de maand van 14.30-16.30 uur. Ook hier staan de koffie en thee klaar en is er daarnaast ook gelegenheid om geheel vrijblijvend gezellig een spelletje te doen zoals klaverjassen, Rummikub, sjoelen, Scrabble of een potje biljarten. (€ 3,00 p/keer)

Aansluitend aan deze middag kunt u zich opgeven voor ETENSTIJD van 17.00-19.00 uur, waarbij u voor een kleine vergoeding een heerlijke maaltijd voorgezet krijgt, klaargemaakt door onze enthousiaste vrijwilligers. (€ 9,50 p/keer)
Aanmelden via ’t Stadsplein
Hoofdstraat 17, Bovenkarspel, tel: 0228-515576
website: http://www.tstadsplein.nl email: info@tstadsplein.nl
Terug naar boven


Kerkhof en (nacht)vorst

Voor het geval dat er nog wat (nacht)vorst mocht komen zouden de vrijwilligers, die het kerkhof bijhouden, het heel fijn van u vinden als u de glaswerken en andere materialen, die stuk kunnen vriezen, van de graven wilt verwijderen.
Terug naar boven


Zoekt en je zult vinden

Maar dat is niet altijd even makkelijk. Als hulpmiddel is er nu een boek verschenen dat heet “Twitteren met God” waarin vele vragen en heldere antwoorden staan… Voor meer achtergrondinformatie is er een gratis app bij.
Na lezing kun je beter antwoorden op vragen van je kinderen en ook voor jezelf is het verhelderend. Voor verdere informatie en aankoop zie: http://www.tweetingwithgod.com
Terug naar boven


Een stille kracht

Af en toe bezoek ik het kerkhof en dan ook het Mariakapelletje. Wat ik zo mooi vind is dat er altijd een kaarsje brand en zijn ze op, dan staan er zo weer nieuwe. Ik weet dat degene die dit mogelijk maakt geen pluim wil hebben, maar wil hem hierbij toch een schouderklopje geven. Nogmaals bedankt!

Jacquelline Stosz
Terug naar boven


TE HUUR

Ruim appartement boven het parochiecentrum. Het appartement is beschikbaar vanaf 9 september a.s. en heeft een oppervlakte van ongeveer 80 m² en een balkon op het zuiden. De huurprijs is € 650,00 per maand, inclusief gas, water en electra. De borg bedraagt 2x de huurprijs. Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat.

Terug naar boven

Advertenties