Uit de pen van Pater Peter

DAG LIEVE MENSEN !

Wat waren het geweldige feesten voor mij!
Langs deze weg wil ik iedereen hartelijk bedanken
voor de vele mooie cadeaus en lieve en dankbare woorden.
Het voelde werkelijk als een warm bad van dankbaarheid, herinnering en goedheid.

Er was een flink deel van mijn Scouting-groep aanwezig en de kinderen vonden het niet eens saai, zeiden ze! En ook waren er de vele verkenners uit vroegere tijden. Zij hebben zelf al weer volwassen of bijna volwassen kinderen. En wat is het leuk om hen weer terug te zien na zoveel jaren. Ik was ook erg blij met het zogenaamde lustrumteken voor vijftig jaar bij de club; klein maar fijn.

Ook waren er mijn medebroeders uit Amsterdam en Nijmegen om met mij 40 jaar Jezuïet te vieren en ja, dat voelt als familie. Zij hebben me tot hier gebracht en altijd bemoedigd en gesteund. Geweldig!

In en met onze regio en de twee parochies mochten we ook vieren dat ik er al weer 12 ½ jaar werk. Dat is lang niet altijd gemakkelijk geweest, maar achteraf gezien een enorm leerzame en avontuurlijke tijd. Ik heb daarin zoveel parochianen mogen steunen en zij mij! Samen hebben we er iets moois van gemaakt. Het is elke kerkdienst, in welke vorm dan ook, weer een feest om te mogen voorgaan. Het lijkt elke keer weer nieuw en ik mag er van genieten samen met jullie.

En ja… daar zat mijn oude vader op onze deftige stoel vooraan in de kerk in Grootebroek. Ik ben mijn parochianen dankbaar dat ze bij hem bleven toen de receptie begon. Hij zei tegen onze familie: “Ik wist niet dat mijn zoon zoveel deed en dat al die mensen hem aardig vinden!” Nou Pa, niet altijd iedereen hoor….! Maar nu wel.
En dat hij dat nog mocht meemaken is voor mij ook hartverwarmend.

Verder wil ik de kosters en de koren bedanken en iedereen die heeft voorbereid en geholpen. Ik kan er nog lang op teren! Een dikke dankbare knuffel.

Tenslotte wil ik ook nog de lieve en ook dankbare woorden noemen van de kinderen van de basisscholen! Zij schreven me geweldige dingen, heerlijk! Ik laat het dit keer hierbij.

Tot de volgende keer! Pater Peter

Advertenties